antalya_guide-teaIgennem lidt tid har jeg skrevet med Tea fra bloggen Alanyadk.dk. Det er ret så sjovt, givtigt og lærerigt med sådan en blogger-søster-solidaritet, især fordi vi begge er danske og skriver om en meget specifik del af Tyrkiet. Efterhånden som jeg selv er kommet mere ind i denne del af blogger-verdenen, har jeg fået flere og flere bekendskaber – en del af dem befinder sig i Alanya (der jo er en provins i Antalya-regionen), hvilket er ret dejligt. Vi har jo selvsagt en hel del til fælles og kan have lange diskussioner og små drillerier om Alanya vs. Antalya. Og indimellem er vi heldige at kunne hjælpe hinanden med et eller andet.

Siden vores hverdag, prioriteringer og områder er forskellige, er det altid spændende at udveksle erfaringer og ideer. Så da Tea foreslog, at vi skulle lave et gæsteindlæg på hinandens blogge, slog jeg straks til. Her kommer hendes indlæg med bud på, hvorfor Antalya er interessant og hvad man skal se i byen, når man som hende kommer udefra:

Gæsteblogger Tea Tougaard Fra Alanya:

Det var mange tilfældigheder der tilsammen gjorde, at jeg endte med at bo fast i Alanya. I dag driver jeg det største danske medie om byen (http://www.alanyadk.dk) og udgiver årligt 2 magasiner på dansk og engelsk, som jeg distribuere gratis ud i Alanya.

Alanya er er en ”landsby” i Antalya distriktet, og  jeg har ved flere lejligheder fået mulighed for at besøge ”storbyen” Antalya.

I mit gæsteblog indlæg vil jeg derfor gerne fortælle om min 3 favorit steder i Antalya:antalya-tea

Den gamle bydel.

I Antalyas gamle bydel synes jeg, der er helt fantastisk. Stemningen er vidunderlig og bygninger er fascinerende. Jeg er især glad for at sidde på havnen i den gamle bydel  og nyde udsigten ud over Middelhavet. Området er fyldt med snoede gader med små butikker, historie og varme. Den gamle bydel vil jeg dog fraråde gangbesværet, da det går meget op og ned ad bakke. Til de mindste byder den gamle bydel også på et legetøjsmuseum, som er rigtig sjovt.

Antalyas Akvarium

Min kæreste elsker hajer, og jeg elsker bare dyr generelt. Derfor er et af mine favorit-steder i Antalya akvariet, som kan prale af at have verdens længste tunnel. Antalyas Akvarium er bygget op så man først ser forskellige tanke med tropiske fisk, pirat fisk, ål, søheste m.m., før man kommer til den lange tunnel, hvor mange kan opleve forskellige typer af hajer.  Sidste jeg besøgte akvariet stod der også pludselig en brud og gom i tunnel, som var ved at få taget deres bryllupsbilleder – En spøjs og anderledes oplevelse for mig.antalya-akvarium-oplevelser-tea

Mark Antalya shoppingcenteret.

I Antalya finder du det 51.000 kvm store shoppping center Mark Antalya, som naturligvis er enhver kvindes drøm! I Mark Antalya har de en H&M, hvilket vi ikke har i Alanya, og jeg skal gerne indrømme at jeg flere gange er kørt til Antalya bare for at shoppe i Mark Antalya. Mark Antalya er mange etager højt og på øverste etage er der blandt andet spiseområde og en biograf. Centeret ligger i centrum af Alanya, og er en hyggelig oplevelse, når der er penge på kontoen. Læs mere om Mark Antalya her: http://rejstiltyrkiet.dk/mark-antalya-shopping-center/

Ovenstående er mine 3 favorit steder i Antalya. Har du lyst til at læse mere om min hverdag i Alanya, så skal du være velkommen til at kigge fordi min blog http://www.teatougaard.dk.

Tak <3 // Tea Tougaard