I foråret var jeg (igen, igen) i Antalya på en hurtig lille smuttur med en veninde. Det er bare så skønt at komme derned i april/maj, for der er lige détt varmere end herhjemme.  Du kan være heldig at runde de 28-30 grader i nogle dage og det er jo ikke så tosset på den årstid.

Vi havde besluttet, at vi skulle bo nede i byen i nogle dage og så slutte de sidste 2 dage oppe hos farfar for foden af bjergene. 2 meget forskellige steder, men det perfekte mix til os på sådan en lille tøse-“nu-skal-vi-og-slappe-af”-tur.

Der er simpelthen så mange hoteller i Antalya (253 iflg Tripadvisor), så der er masser at vælge imellem. Nogle er selvfølgelig bedre end andre og man skal da også tænke lidt over beliggenheden. Eks. er dem nede i Kaleici super hyggelige og meget autentiske, men der er også en del støj fra gaden. Og hvis du er rigtig uheldig ligger der en moske lige op ad, som da jeg boede på underskønne Char me Boutique Hotel (men det diskvalificerer på INGEN måde hotellet, for det har Så uendelig meget andet at byde på).

Sky Kamer Boutique Hotel:

Så denne gang valgte vi et spændende hotel, der lå lige uden for Kaleici, men tæt nok på til at man kunne gå derned på 2 minutter. Sky Kamer Boutique Hotel er rimelig nybygget . Jeg mener, at det blev bygget i 2016, så det fremstår fint og nyt og meget moderne. Det er et ret lille hotel med kun 30 værelser, men det kan jeg egentlig ret godt lide. Det gør det bare en tand mere personligt.

Da vi kom til hotellet blev vi temmelig overraskede over standarden. Ja, vi havde set billederne og det var bestemt tiltalende. Men billeder snyder som regel i fht. virkeligheden. Men bare ikke her. Alt var i lige så perfekt stand, som det så ud på alle hotelsiderne. Rent, moderne, ikke slidt, smuk indretning og med den mest fænomenale udsigt, man kan forestille sig (hvis man lige så bort fra parkeringspladsen nedenfor). Og til helt utrolig få penge for en overnatning med morgenmad. 600 kr betalte vi for to nætter i et værelse for to, med udsigt og morgenmad!!

Sky Kamer Hotel view
Udsigten fra vores hotelværelse

Overraskelse:

Vi var ellers lidt spændte, fordi en del anmeldelser på eks. Tripadvisor berettede om det modsatte – at der ikke var rent, at der var ret lydt osv. Men vi havde helt ærligt INTET at udsætte. Alt var lige som vi ønskede og så lige lidt mere. Personalet var super søde og hjalp os med taxa, kontakte steder osv. (Men taxaerne holder lige nedenfor på hjørnet af gaden, så man kan sagtens selv få fat i dem).

Det er bare en del af fornøjelsen, at der er gode senge, lækre tekstiler, fine farver og tænkt over materialerne, når man bor på hotel. Sådan har jeg det i hvert fald. Der skal gerne lige være dét der ekstra luksus, som man ikke har derhjemme. Og det må man sige, at der var der.

Værelserne var ikke så store, men fine nok til vores brug. Vi var alligevel mest ude på den lille altan, hvor man uhindret kunne se ud over vandet. Var man eks. på sommerferie, ville jeg nok få pip af ikke at have bare en smule mere plads. Men perfekt til sådan en lille tøsetur her. Og så var der masser af “dimserier” på badeværelset – creme, shampoo, badetøfler, vatpinde osv. Jeg ELSKER bare når der er det. Det får det hele til at virke en smule mere eksklusivt, hvis du spørger mig. 

Loungeområde, spa og god morgenmad:

Selvom hotellet er ret lille, så er der faciliteter, som man ikke normalt ville forvente. Eks et stort spa-område, som vi dog ikke havde tid til at komme ned i – desværre.

Men der var også et fint loungeområde overfor lobbyen, der var super hyggeligt indrettet og et meget godt sted lige at slå sig ned. Restauranten lå lige ved siden af – lille men hyggelig. Vi benyttede den kun til morgenmaden, men der så fint og pænt ud og blev dækket pænt op til alle måltiderne.

Morgenmaden var ganske glimrende og meget et fint stort udvalg af traditionelle tyrkiske retter. Men som på mange hoteller var der hurtigt udsolgt af de bedste ting. De var dog flinke til at lave nyt.

Central beliggenhed og et lille tip:

Sky Kamer hotel ligger ca 400 meter fra Klokketårnet, byens midtpunkt og en af indgangene til den gamle bydel Kaleici. Men på torvet, lige neden for enden af vejen, der fører op til hotellet, ligger der også en lille trappe, der fører ned til havnen. Det er en god smutvej lige at kende (og så kommer du lige forbi den historiske Yivli moske, men den smukke gamle minaret – Antalya’s vartegn.

Men du kan selvfølgelig også stå i kø ved den store elevator, der fører lige ned til havnen. Den benyttede vi os altså af et par gange, når benene simpelthen ikke kunne mere af turene op og ned af de stejle bakker i Kaleici.

Der ligger en større plads, eller torv om du vil, ca 100 meter fra hotellet. Tophane Parki hedder den. Der er godt med siddepladser, hvor du kan sidde og kigge ud over den gamle hav, Middelhavet og bjergene i det fjerne og få lidt af drikke og en lille anretning. Egentlig et meget hyggeligt sted lige at holde en pause.Tophane Parki

Lige ved siden af hotellet ligger der en lille kiosk, hvor du kan købe alverdens småting, drikkevarer osv. Man må ganske vist ikke smugle dem med op på hotelværelset, meeen …. 😉 Rundt om hotellet er der også et ret hyggeligt, gammelt kvarter med antikvitetshandlere, “love Antalya”-skiltet og en masse små hyggelige spisesteder, som er meget autentiske. Mange har været der i årevis, så de er godkendte og koster ingen penge.

Spisested rundt om hjørnet

Så hvis du vil prøve noget andet end de små hoteller nede i byen eller kigger på nogle ad de andre hoteller, der ligger i byen, så overvej lige Sky Kamer Hotel. Det får i hvert fald en kæmpe anbefaling herfra og et besøg igen i nærmeste fremtid.

Du kan se denne artikel på engelsk / Read this article in English here