antalya gamle bydelDe fleste mennesker, når de rejser til det sydligste Tyrkiet har hørt om Antalya – om ikke andet så fordi det, indtil for et års tid siden, var dér man landede med flyveren, når man kom fra det store udland og skulle til Alanya. Jeg ved ikke hvor mange gange folk har spurgt mig, om hvor det nu var, vi rejste til, og om det var Antalya eller Alanya. Mange forveksler de to byer, fordi navnene har en vis lighed, men ud over det minder de ikke det fjerneste om hinanden. Nu om dage er der kommet en helt ny lufthavn i Alanya kaldet “Gazipasa”, så i dag man sparer den ca. 3 timer lange køretur ad en lang lige vej (hvis man altså var så heldig at kunne køre direkte med bussen og ikke skulle en smuttur forbi samtlige hoteller på vejen 🙂 ).

Især mange danskere og skandinaver rejser til Alanya, forbavsende få rejser til Antalya. Nogle foretrækker den rene charterferie med all-inclusive , fest og farver og mulighed for at møde hele den hjemlige garde – og så er Alanya et rigtig godt bud. Andre har måske været i Alanya og trænger til luftforandring og nye indput og igen andre vil bare gerne have flere muligheder, færre turister, strand og storby på én gang, og så er Antalya et rigtig godt bud.love antalya

I “min” familie har vi altid sværget til Antalya – slet og ret af den grund, at det er der størsteparten af min svigerfamilie bor. Så man kan sige, at der har været en vis tilvænning, naturlig præference om du vil. At vi så også synes, at det er en af de skønneste byer på sydkysten, fordi den byder på det hele: sol, badning, lange flotte strande, et utal af gode restauranter, smukke boulevarder, skønne parker, flere store indkøbscentre, gode steder at bo enten via hotel, pensionat eller lejlighed, mange muligheder for aktive eller kulturelle oplevelser, et centralt udrejsepunkt for at rejse ud og udforske nogle af de smukkeste egne i Tyrkiet samtidig med, at der også er den der specielle storby-vibe, som der kun kan være i byer med flere millioner indbyggere (seneste optællinger fra 2010 byder på lidt over 1 mio. indbyggere, man mener dog at der nu er op mod 1,5 mio. og med godt 12 ½ mio. turister om året bliver byen udvidet betragteligt).

Ikke alt går op i storby. Der er flere skønne områder og små gemmesteder, hvor man sagtens kan være privat og føle sig som Palle alene i verden (næsten). Man skal bare lige kende disse skønne oaser.

Read this article in english/ læs artiklen på engelsk her


Antalya from mountain