dsc_1499De sidste 14 dage har der ikke været meget aktivitet på bloggen. Det skyldes noget så kedeligt som sygdom hos nærmest hele familien (ja, det kan være farligt at komme hjem fra ferie)… rigtig trist og kedeligt er det, men så er der tid til at undersøge og læse lidt (når man ellers kan holde sig vågen). Og dét er tiden da blevet udnyttet til – ja altså både sove og læse. Jeg har blandt andet fundet flere forskellige blogs om Tyrkiet, der har været ret så interessant og underholdende at læse. En del af dem kendte jeg i forvejen og nogle nye er kommet til, hver med deres bud spændende emner om Tyrkiet, det at bo og leve i Tyrkiet, at rejse til Tyrkiet, Tyrkisk mad osv. osv.. (at drømme er en anden af de ting, der er god tid til, når man ligger syg … 😉 ).

Danskityrkiet er nok en af de blogs, som jeg læser allermest. Danske Sanne skriver så fint om hendes hverdag i Tyrkiet, om det at bo og leve i Tyrkiet, om at være væk fra Danmark og praktiske udfordringer, hun møder på sin vej. Der er rigtig meget god information at hente på denne side – specielt hvis du står og overvejer at flytte til udlandet eller allerede bor dernede. Men frem for alt er det god og relevant viden, som man kun kan blive klogere af.

Tea Tougaard er endnu en af dem, der har formået at skabe sig en tilværelse i Alanya. Hun er ret så driftig og har flere hjemmesider samt et ben indenfor jeg ved snart ikke hvad (det var hende der hjalp mig igennem vores mindre krise, da vores fly blev aflyst i sommers. Det kan du læse mere om her. Heldigt at jeg havde mødt hende kun et par uger inden). Hun har blandt andre siderne Teatougaard.dk samt alanyadk.dkAlle steder skriver hun ofte sjovt og humoristisk og meget vedkommende om livet i Alanya og om hvad der foregår rundt omkring i Alanya.

Indimellem skriver jeg også lidt privat sammen med begge piger og jeg må sige, at jeg kun kan ærgre mig over, at jeg ikke rent faktisk bor i Tyrkiet (somom jeg ikke altid har ærgret mig over det !!), men jeg er sikker på, at det havde været en fest og at vi kunne have haft det sjovt med en masse arbejde sammen. Jeg har dog lovet dem at mødes over et par flasker vin, næste gang jeg er i Tyrkiet. Så der er lidt spændende at se frem til …old-men

En anden blog, som jeg virkelig NYDER at læse er Turkeysforlife, der bare har de bedste artikler om flere af de store byer i Tyrkiet. Bloggen bliver skrevet af ægteparret Julia and Barry, der er sande globetrottere (hedder det dét, når man mest rejser rundt i Tyrkiet??), og skriver om løst og fast på deres vej. De har inspireret mig rigtig meget til at starte loveantalya, selvom de har deres udgangspunkt i smukke Fethiye.

Altomalanya.eu har også rigtig mange interessante artikler – igen – ja det kan man jo nærmest lure af navnet, om Alanya (hvor der jo er samlet en sand dansker/skandinaver-koloni). Men selvom der bliver skrevet meget om alanya, der der stadig flere relevante artikler man kan læse, hvis man interesserer sig for Tyrkiet i sin helhed.alanya-2

Esra fra 2.verdener  er bosat i Danmark og skriver også rigtig spændende, om det at have rod i 2 forskellige kulturer om om livet på barsel.Hun kommer desuden med rigtig mange spændende opskrifter og flotte billeder. Det er lidt sjovt for mig at følge, for nogle gange er hendes familie-opskrifter lige lidt anderledes end mine, så det er altid spændende at prøve af, hvilke der er bedst 🙂 Jeg tænker, at vi kommer fra 2 forskellige egne, så der er altid stor variation på opskrifter i Tyrkiet.

En blog som jeg decideret måske ikke lige læser, men alligevel finder inspiration i er fullantalya.com – en tyrkisk blog, som også tit kommer med mange inspirerende ting om Antalya (godt at man har en prof. oversætter derhjemme).My Antalya

Altid sjove Billy Watson skriver om livet i Antalya og skriver ret så underholdende om hans oplevelser rundt omkring i byen. Han plejer også at have en rigtig god liste over blogs i Tyrkiet, men det ser ud til, at han er ved at opdatere den, for jeg kunne ikke finde den lige nu. Du kan holde øje på antalyaliving.com.

Det er altid sjovt og inspirerende at læse andre folks blogs, vi har jo alle vores forskellige vinkler og måder at skrive på – selvom vi langt hen ad vejen skriver om det samme stof. Jeg prøver også at følge med på flere tyrkiske hjemmesider om nyheder og ting, der foregår i Antalya – man bliver vel lidt en nørd efterhånden. Hvis du er interesseret, kan du også finde flere forskellige sider og grupper om Tyrkiet/Antalya på Facebook. Jeg er med i flere grupper på dansk/engelsk/tyrkisk, så der er nok at vælge imellem.

Måske kender du til blogs om Tyrkiet, som jeg endnu ikke har fundet frem til?? Hvis du har gode ideer er du velkommen til at skrive til mig eller lægge en kommentar – jeg ville elske at høre mere.