clock tower 4
Når du kommer til Antalya vil du sikkert undre dig over, hvor stor byen er ( pt. er der godt 2 mio. indbyggere – and counting) og måske – forhåbentlig – vil du også lægge mærke til flere af de historiske monumenter, der er strøet med løs hånd ud over byen.
Et af de tilbageværende monumenter er det historiske klokketårn, Saat Kulesi , der engang var en vigtig del af forsvarsværket (eller citadellet) rundt om Antalya. Jeg har læst mig til, at der engang var 80 klokketårne forbundet med murene, men at der nu kun er dette ene tilbage.
Klokketårnet er en vigtig del af Antalya’s vartegn, men er som sådan ikke nogen synderlig imponerende bygning. Vi har tit brugt bygningen som mødested eller pejlemærke, hvis vi har gået rundt i flere grupper inde i byen. Og så kan man jo lige kigge på de gamle, lidt grove sten, tårnet er bygget af og tænke at de har stået der i godt 200 år.
Hvis du ønsker at finde tårnet skal du gå mod øst i den gamle bydel Kaleici. Saat Kulesi ligger nær Yivli Minaretten (som du kan se fra næsten hele den gamle bydel) og ved siden af den flotte Tekeli Mehmet Pasha moske.

See this article in English / læs artiklen på engelsk her
clock tower 5