Måske er du også træt af de uendelige horder af turister, høj musik, skrigende børn (og forældre?), plastic-stole, solparasoller, sælgere og diverse andet, der oftest følger med en strandtur på en af de populære – og meget befolkede strande nær byen?

Ovenstående var i hvert fald nogle af vores grunde til at køre en tur og udforske, hvad Antalya ellers kunne byde på i form af strande, pools og dejlige steder til en svømmetur. Selvom vi har flere bud på hånden er vores absolutte favoritsted stranden ved naturområdet Phaselis – et sted vi altid vender tilbage til og er kommet til igennem mange år grundet roligheden og det klare blå vand. Det er stedet til en afslappende svømmetur og en hyggelig dag med picnic.

DSC_1257Phaselis strand er noget helt for sig selv og et ganske unik sted at slappe af, tage en fridag, hygge, svømme efter fisk, gå på opdagelse i de gamle ruiner og i den vilde natur, der omgiver strandene. Vi hiver ofte en dag ud af den travle kalender for at tilbringe en hel dag her. Som regel har vi en velvoksen picnic-kurv med fyldt med div. lækkerier til en ægte tyrkisk meze  – oliven, ost, brød, forskellige små tyrkiske retter som auberginesalat, bønnesalat, pastrami og hvad vi ellers lige kan finde i deli-disken hos den lokale Migros. Hvis du også har lyst til at holde picnic, så husk masser af drikkevarer, skraldepose til dit skrald og endeligt et stort tæppe. Der er masser af nåletræer, sten (og måske myrer), hvis du vil sidde i skyggen og kigge ud mod vandet (og det kan anbefales).

Jeg har fået fortalt at vandet ved de tre strande er noget af det varmeste i Tyrkiet. Det er ikke ualmindeligt at vi har oplevet vandtemperaturer på 32°, så selv da ungerne var små, kunne de sidde i vandkanten uden at fryse. Sigtbarheden er altid god, så der er mulighed for at se små fisk og måske endda blæksprutter, hvis du er heldig. Det er umuligt at vælge imellem de tre strande, som Phaselis kan byde på – hver har deres egen charme .

DSC_1260

Du kommer til Phaselis ved at køre ca. 16 km syd for byen Kemer (eller ca 56 km fra Antalya by) af Antalya-Kumluca vejen. Hvis du lejer en bil (og det vil vi anbefale) kan du tilføje små stops og udflugter undervejs, så du kan nyde naturen og evt. den søde Kemer by. men du kan selvfølgelig også vælge at hoppe på en af de små turist-busser, der kører derud.

Se denne artikel på engelsk / look at this article in english here