Selma olivenolieForleden dag var jeg så heldig, at jeg stødte ind i “Istanbul-slagteren” fra Torvehallerne i København. Jeg var på vej hjem fra en middagsaftale med nogle venner og stemningen var høj, da vi gik igennem Torvehallerne på vej til toget. Selvom han var ved at lukke (eller måske netop fordi han var ved at lukke) fangede især 2 olivenolier mit øje (al kødet og de lækre udskæringer var blevet ryddet væk). De stod alene tilbage og efter en lille snak om tyrkisk olivenolie og kvalitet, blev jeg nødt til at købe den ene.

Jeg har længe kigget efter en god tyrkisk olivenolie – af den simple grund, at jeg elsker olivenolie og bruger det tit og ofte til alt muligt – som dressing til salat, til at dyppe brødet i, bage med osv osv. Ud over sæber (don’t as why …) er olivenolie noget af det, som jeg ofte slæber med hjem fra ferie. Ret så besværligt, men for det meste går det godt. 

Men det har altid undret mig, hvorfor det er så svært at finde virkelig kvalitetsolie i og fra Tyrkiet. jeg mener – hvis der er et sted, hvor der er virkelig mange oliventræer, er det da i Tyrkiet?! I princippet kan du finde masser af olie – men det er bare den billige slaveolie, som man kan få alle steder. Den er bedst til stegning og har ikke så mange af de fine forskellige smagsnoter, som ellers gør den velegnet til dressinger osv. Så ja, da jeg så hele to olier, der stod et så prominent sted som i Torvehallerne, ja, så måtte jeg jo prøve den.

Heldigvis var Yahya, der har slagter-butikken, med på, at jeg da skulle have en ekstra med til en af mine læsere – så vupti – hermed en konkurrence.Selma Olivenolie

Selma Olivenolie er en ekstra jomfru olivenolie, der har sin oprindelse fra Izmir-egnen. Olien udvindes fra oliven på de flere tusinde år gamle træer, der står i nærheden af Jomfru Maria’s hus. Jeg ved ikke, om det betyder så meget for smagen, om træerne er unge eller gamle. Det gør det for vinstokke og vin, så mon ikke også for olivenolie?

Da Selma olivenolie er et ret nyt brand, bliver olien udvundet efter de nyeste teknikker, hvilket sikrer en meget ren og næringsrig olie. I 2015 vandt olien en guldpræmie i New York. Og den smager altså også virkelig dejligt. Lige pt er det vores foretrukne olie på salaten (så flasken er snart tom, da vi bruger en del).

Olivenolien eksporteres til mange lande, men er først lige kommet til Danmark i efteråret 16. Så det bliver ret så spændende at følge dem i fremtiden og se og smage nogle af de andre olier. Jeg glæder mig i hvert fald.Selma olivenolie

Hvis du er blevet nysgerrig på at smage olien, er du velkommen til at deltage i konkurrencen på vores Facebook-side om en af de skønne olier. Vinderen bliver udtrukket allerede på næste tirsdag. Det eneste du skal gøre er at like vores Facebook-side og skrive “Selma olivenolie”, så er du automatisk med i lodtrækningen. Olien bliver sendt til en adresse i Danmark. Du kan selvfølgelig også bare købe olien inde hos den gode “Istanbul-slagter” i Torvehallerne.

Du kommer til siden her 🙂 https://www.facebook.com/loveantalyacom/

Olien er sponseret af Istanbul-slagteren i Torvehallerne.