Arma restaurant


Sponseret indlæg: Det er ikke alle steder, når man er ude og spise, at man kan føle, at man både bliver forkælet og får en oplevelse med på flere planer samtidig. Men sådan er det på Arma Restaurant nede ved marinaen i Kaleici.

Arma restaurant er et ret enestående sted – både hvad angår beliggenhed, bygninger og menukort. Jeg har kendt til stedet i årevis og selv min mand siger, at det var et virkelig populært sted, da han var barn. Og i Antalya betyder det noget – for der er mange om buddet.

Arma Restaurant

Jeg havde aldrig været på Arma før jeg i foråret tog kontakt til dem i forbindelse med en tur derned. Jeg spurgte, om de evt kunne have lyst til at være med i en artikel og fortælle mig lidt om stedet. Heldigvis ville de det og Overtjeneren Mustafa Kilinckaya gav sig god tid til at komme og sætte sig ved bordet og fortælle. Det blev til en virkelig hyggelig eftermiddag med godt vejr, fænomenal mad, interessant selskab og snak om alt fra Antalya til politik og turisme.

Jeg vidste, at det var et ret ikonisk sted for Antalya, og at der var en del historie bag restauranten. Men jeg havde nu aldrig forestillet mig, at eks. bygningerne var så gamle eller at maden, vinen og omgivelserne var så udsøgte, som de var.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed:

Man kan faktisk slet ikke undgå at skue op til Arma restaurant, når man går en tur på havnen i Kaleici – nede i den gamle bydel. Restauranten troner oppe på en lille klippeudspring, en smule hævet over marinaen, men nedenunder byens larm og biler.

Så det ligger ret fredfyldt der i ensom majestæt. I starten da vi kom i Antalya, var der en natclub på stedet, Club29. Der var larm og ultra højt musik, laserlys mm. Noget som jeg slet ikke syntes, passede til stedet og de graciøse omgivelser. Så jeg var i al hemmelighed lidt sur og irritabel over det hele. “Heldigvis” lukkede det klubben i 2010 grundet støj.

Men nu er den sande værdi tilsyneladende gået op for “bagmændene”. Bygningen er total istandsat, menuen er trimmet og servicen er helt i top.

Tilbage i 1988 var det den første restaurant i Antalya, der havde terrasse og udendørs servering. Og andet ville også være synd og skam vil jeg sige. For der er en af byens (hvis ikke hele byens) bedste udsigt fra den store udendørs terrasse. Over Middelhavet og Antalyabugten, over bjergene i det fjerne og klipperne, der former byen. Og ikke mindst over den ganske bedårende gamle romerske havn, der summer af liv hele året.

Stiligt og smagfuldt:

Alt er indrettet smagfuldt og med underspillet stil og respekt for de gamle bygninger. Nu er det ingen hemmelighed, at jeg elsker bygninger. Så du kan nok forestille dig, at det var noget af en overraskelse, da jeg kom ind i restauranten for 1. gang og så, at der var flere kæmpe originale store buer, bygget i lokale sten, der prydede rummet.

Arma Restaurant

Det er da også en yderst gammel dame, vi har med at gøre. Bygget i ca 1880 af italienere, hvor det fungerede som et gasværk for byen og oplandet. Efterfølgende blev bygningen benyttet til opbevaring af mel med egen mel-mølle. Desværre brændte det og stod tomt i flere år, indtil det i 1980 blev total istandsat og siden da, brugt som natklub og restaurant.

Og de gør det godt, må man sige. Virkelig godt. Sjældent har jeg fået god mad i byen. Så det var bare nydelse med nydelse på.

Jeg er egentlig også ret nem. For hvis der står fisk og skaldyr på menuen er jeg allerede svært begejstret – min veninde har det heldigvis lige sådan. Og netop fisk og skaldyr er de specialister i på restauranten. Man kan selvfølgelig også få meget andet, men “alt godt fra havet” er i højsæde og noget de excellerer i.

Kæledække og kræs:

Arma Restaurant er også en kæledække blandt rige og berømte, politikere, sportsfolk, high sociaty fra Istanbul osv – og blandt os andre mere dødelige. Og det forstår man godt. Især når man allerede i døren ser den fine udstilling af friske fisk, hummere, kæmperejer og deslige. Vi var begge svært imponerede.

Mens vi valgte fra menukortet, kom der til at starte med lækkert brød, oliven og vand ind til os. Det var en varm dag og vi havde valgt at sidde lige i solen, så det var ganske kærkomment. Derefter fik vi et pænt udvalg af meze – bl.a de fantastiske “Deniz börülcesi”, som jeg absolut elsker mest af alt. Det er en form for tang, men bliver tit kaldt for “salt urt” eller “hav-bønner”.

Derefter fik vi de her virkelig skønne grillede kæmpe rejer, som jeg ynder at bestille alle steder. Her var de bare rigtig gode. Til dessert sluttede vi af med at dele en mørk chokoladekage med kastanje, hvid chokolade, chokoladesovs og vanille is. Slet ikke så tosset selvom vi var prop fyldte. Og selvfølgelig en god, frisk, lækker lokal hvidvin til det hele. Love it …

Bryllupper og store arrangementer:

Ud over at være en alsidig restaurant med åbent året rundt – både på terrassen eller rundt om kaminen i stuen, er Arma restaurant også berømte for deres store arrangementer.

Der er også en hel del plads at brede sig på – og i flere niveauer. På terrassen er der plads til 150 gæster og 100 indenfor. Derudover er der på de andre terrasser plads til ca 400 siddende gæster (eller 1500 stående) – alle med den bedste udsigt og hyggelig intim stemning. Et helt fantastisk sted til bryllupper og andre arrangementer – og nok til at det da fik mig til at drømme i stor stil ….

Sjovt nok er restauranten også et populært sted til frierier – og de formår også at gøre noget ud af det. Rosenblade, lækker mad, slik og kager og et “Will you marry me” skrevet med laser på klipperne overfor restauranten. Dét er da ikke til at stå for 😉

Men uanset om du står overfor at skulle giftes, ønsker at holde en større fest under varmere himmelstrøg eller bare kommer for at nyde en hyggelig aften eller frokost med udsøgt mad, fænomenal udsigt og hyggelig stemning, så vil jeg virkelig anbefale dig at besøge Arma Restaurant og få en af feriens bedste oplevelser. Selvom det ikke ligger i den billige ende er det stadig langt fra dyrt. Og oplevelsen opvejer det hele efter min mening.

Hvis du vil se deres hjemmeside og evt. booke tid, har du et link her.

Hvis du undrer dig så JA, så er det her indlæg sponseret af Arma Restaurant. Men det er på eget initiativ, at jeg tog kontakt til dem og spurgte, om de havde lyst til at være med. Det havde de heldigvis – og sikken en oplevelse. Jeg håber oprigtigt, at andre har lyst til at besøge og opleve restauranten. For det har virkelig været en oplevelse at besøge stedet her – både hvad mad og alle andre aspekter angår.