Sponseret indlæg: Sidste år ved denne tid var jeg en smuttur alene til Antalya. Jeg trængte til at komme lidt væk og få lidt ro. Og så var der en masse spændende, der trængte sig på i forbindelse med bloggen og flere spændende tilbud, der lå og ventede. Og så er det jo bare om at slå til. Balıkçı meyhanesi – den hyggeligste lille restaurant midt i den gamle bydel Kaleici – var et af dem.

Egentlig fik jeg først kontakt til Balıkçı meyhanesi, da jeg var dernede. Jeg har hørt rigtig godt om restauranten flere steder fra og besluttede mig for lige at slå et smut forbi, når nu jeg alligevel var i byen. Jeg havde især hørt, at deres meze skulle være fænomenal og at de selvfølgelig også havde en masse god fisk (“balik” betyder fisk på tyrkisk) og alle mulige andre lækre traditionelle retter.Balik

Balıkçı meyhanesi er en rigtig hyggelig restaurant med virkelig god, traditionel tyrkisk mad. Det er faktisk sådan et sted, der hver weekend og meget ofte i hverdagene er fyldt op med tyrkere, der udmærket kender deres lus på gangene. De ved, hvad der er godt og hvor man skal få det. Så hvis man møder et sted, hvor der er fyldt op med lokale, så er det bare om at skynde sig derind og spise, for det er helt sikkert godt Så. Et andet kvalitetsstempel er også, hvis stedet har ligget der i nogle år. Denne restaurant startede i Maj 2016, så den har ikke været der så forfærdeligt længe, men har opnået en voldsom popularitet grundet den gode lokale mad og den dejlige stemning.Balikci meyhanesi

Det er også 4 erfarne herrer, der har restauranten i fællesskab. Brødrene Özbaylar er driftige forretningsmænd og ejer 2 restauranter, 2 tæppeforretninger og 3 hoteller i byen med ialt 65 ansatte. Så man må tro, at de ved hvad de laver. Og det ser det bestemt ud til.

Musik og charme:

Jeg troede egentlig, at det bare var en lille restaurant. Mange af husene i Kaleici er ikke så store, så det sætter sine naturlige begrænsninger. Men nej. Det viste sig, at restauranten var kæmpe stor, i to etager og med en stor gårdhave også. Og der var fyldt op til bristepunktet, da jeg kom anstigende en lørdag aften. Det siger ikke så lidt, når der er plads til 300 mennesker ude og inde. På 1. sal var der et stort Henna-selskab, der beredvilligt stillede sig op, ja nærmest krævede at jeg tog billeder af dem (ligesom vores polterabend).

Og så var der musik. Den herligste tyrkiske musik, som man kun kan blive rigtig glad i låget af 🙂 Selvom det for nogle måske lyder larmende og som en anderledes affære, så elsker jeg virkelig den gamle tyrkiske folkemusik. Den slags, hvor der ikke er sang til og hvor både tromme, saz, violin og klarinet er i spil. Det lægger ligesom en helt fantastisk stemning til den mindst lige så fantastiske mad.Balikci meyhanesi music

Der er musik hver aften her. Og en god blanding af lokal folkemusik nogle dage og andre dage med tyrkisk 80’er musik eller sang (det er om søndagen, så undgå denne dag – eller kom, afhængig af hvor nysgerrig du er på netop tyrkisk 80’er musik).

Lækker lokal mad:

Maden er et kapitel for sig og er mere end dejlig. Den er faktisk virkelig, virkelig god. Gode råvarer, omhyggelig tilberedning og afslappet atmosfære. De har eks. deres egen farm, hvor de opdrætter lammene etc. som de serverer.  Da det nu er et fiskehus gik jeg all in på fisk. Jeg fik anbefalet en af husets specialiteter Güvec –  sydende rejer i chili-smørsauce, og så den grillede laks. Uhhmm … det var super godt. Især rejerne har jeg svært ved at glemme … men som tyrkisk skik er, så måtte man ikke nøjes med det – nææh, jeg skulle også smage Calemares – stegte blæksprutter, forskellige meze, salat osv. I love it … Det var virkelig godt  og med en rigtig god (tyrkisk) hvidvin til 🙂

Det er et hyggeligt sted at komme med familien – især hvis man er “rigtig” turist og rent faktisk gerne vil lære noget om landet, maden og kulturen. Men .. musikken (og stemningen) kan altså blive lidt vel høj lidt senere på aftenen. En “Meyhane” er typisk hvad man på græsk ville kalde en “Taverna”, en lille restaurant med lokal mad og Raki (eller Ouzo, hvis man er i Grækenland). I det her tilfælde har de specialiceret sig i meze, fisk og alt godt fra havet. Og så Raki og god vin, dejlig stemning og autentisk musik.

De har åbent til sent, så det er et sted, hvor man kan blive siddende over maden i rigtig lang tid. Priserne er mere end overkommelige og de har rigtig mange gode (primært tyrkiske) vine at vælge imellem.

Hvis du planlægger at komme i en weekend, kan det være en god ide at bestille bord først – bare så du er sikret en plads. De har åbent alle dage fra kl 19-02.

Read this article in English/ Du kan se denne artikel på engelsk her

Hvis du undrer dig så JA, så er det her indlæg sponseret af Balıkçı meyhanesi. Men det er på eget initiativ, at jeg tog kontakt til dem og spurgte, om de havde lyst til at være med blandt de udvalgte. Det havde de heldigvis – og sikken en oplevelse. Jeg håber oprigtigt, at andre har lyst til at besøge og opleve restauranten, se hvor hyggelig den er og smage den rigtig gode traditionelle lokale mad.