Lad det være sagt med det samme … foråret i Antalya er fuldstændig fantastisk. Lyst, solrigt og frem for alt et par måneder længere fremme end Danmark. Det betyder jo, at temperaturen er en del lunere end herhjemme – og det allerede fra tidligt i marts måned. Men jo, regnvejr forekommer da også. Bare på ingen måde i stil med herhjemme.

Og det kan jo være ret så befriende, når nu man er ved at være godt træt af regn og rusk herhjemme. Engang var det sne og sjap, men denne vinter har stort set ikke budt på andet end regn, regn, regn. Og så har jeg mere end svært ved ikke at drømme mig ned til +20 grader og strålende sol på en blå himmel.

Forår i Antalya

Et par år har jeg kunne være heldig at rejse derned i starten eller midten af april. Behøver jeg at sige, at det var umanerlig skønt og tiltrængt vitamin-indsprøjtning efter nogle lidt grå og triste måneder, som januar og februar ofte er?

Mulighed for billige flybilletter:

Og så er der jo også det, at en del flyselskaber (især sunexpress og Pegasus) har nogle ret så billige billetter lige på den her årstid. Jeg har stort set altid kunne finde billetter til omkring 1000 kr tur/retur, når jeg tager afsted på en kort 5-dags tur. Hvis man skal afsted længere er det ikke umuligt, at det kan blive endnu billigere!

Forleden dag sad jeg og rodede lidt rundt med flybilletter og afgange. Måske en lidt dårlig vane, når drømmene og savnet om at komme derned stikker af. Jeg kunne ikke helt få dagene til at passe med mine tidspunkter. Men jeg så tur/retur billetter på ret så skæve tidspunkter (og dage), hvor man kunne komme ud for små 500 kr og hjem fra ca 260 (uden bagage)… SÅ bliver det jo pludselig endnu sjovere …

Men generelt er billetter ml 1000-1500 til Antalya ikke urealistiske at finde i de tidlige forårs-måneder.

Storbyferie og forår i Antalya:

Og forår i Antalya – det gider man altså godt. Jeg har før skrevet, at byen er perfekt til en hurtig smuttur/ kort storby-ferie i stedet for de gængse byer, man er vant til: London, Paris, Nice, Barcelona, Berlin m.fl….

Temperaturerne er bare perfekte og høje nok til t-shirt og en nederdel om dagen og et par bukser og en strik om aftenen. Og hvem gider ikke have en smule sol i kinderne og sidde ude og spise frokost i slutningen af marts måned?

Hvis nu man vælger at tage derned, så kan jeg kun anbefale, at tage på nogle af de små hyggelige hoteller inde i byen ved Kaleici. Der er jo (endnu) ikke ulidelig varmt som om sommeren nede i Kaleici. Og larmen er (endnu) heller ikke så voldsom, som den kan være i højsæsonen med mange mennesker i byen.

Hoteller i byen:

Jeg har mange hoteller, jeg kan anbefale, men især Char Me Boutique hotel, Minyon og Alp Pasa har fanget mine øjne, som jeg tidligere har skrevet om. Men der er mange flere, som du kan tage et kig på her. Også Sky kamer er et rigtig fint hotel (og med en fænomenal udsigt) lige udenfor Kaleici og næsten overfor Yivli Minare moskeen.

Og med hoteller inde i byen er der hundredvis af spisesteder at vælge imellem. Og masser af aktiviteter og seværdigheder (og endda en lille strand, hvis vejret skulle stikke helt af), hvor man kan underholde sig.

Forår i Antalya

Hvis du er lidt i tvivl om, hvad Antalya kan byde på, så kan du måske få lidt ideer her. Siden jeg skrev artiklen, er svævebanen ude for enden af Konyaalti stranden også kommet til. Samt muligheden for at sejle med en ubåd fra havnen i Kaleici. Bymuseet har eksisteret i flere år nu, men har lige gennemgået en stor renovering og er virkelig et besøg værd . Og så kan man nemt lige smutte over i den fine Karaalioglu park, der ligger i forlængelse af Kaleici, hvor man kan nyde lidt mad, stemningen og den gode udsigt.

Ja … jeg er faktisk så godt som rejst. I hvert fald i mine tanker. Måske du vil med…?