Hoteller i antalya

Jeg har længe haft lyst til at skrive et indlæg om hoteller i Antalya. Simpelthen fordi det er en rigtig jungle af tilbud. Der er så utrolig meget at vælge imellem og det er ikke rigtigt til at blive klog på.

Man skal vel altid vælge ud fra personlige præferencer som beliggenhed, størrelse, faciliteter, tilgængelighed og ikke mindst prisklasser. Skal det være med eller uden strand, all-inclusive? i byen eller på resort? osv osv.

Titanic beach resort

Netop det med priser skræmte mig en smule, da jeg begyndte at dykke ned i det. En hel del faktisk. For holy moly det varierer meget. Alt efter hvad du vil have, varierer priserne mellem 4 og og 65000 for en uge for 2 voksne og 2 børn i Juli. !!! 65000 – what??! Det er jo sindssygt. Men ok – nok også de færreste, der lige er dér og betaler ved kasse 1.

Er det bare mig eller er hoteller dyre??

Men det er ikke så få der ligger i en prisklasse ml 20 og 37000 for en uge. Igen !!! Måske er jeg lidt vel gammel i gårde, lidt for priviligeret med kendskab til landet og muligheder for at bo rundt omkring bl.a. hos familie. Men … helt ærligt. Synes folk seriøst, at det er helt ok at give eks. 25000 for en uges ferie (UDEN fly , lommepenge og udflugter vel at mærke)?? Og hvad hvis man vil have 2 uger?

Hillside Su /adam and eve

Nå, men heldigvis er der også andre alternativer. Og det har jeg egentlig tænkt mig at samle i det her indlæg. Der skal nok komme et indlæg senere om de der luksus resort og ultra-luksus. For det er da ret sjovt og fascinerende, hvad de lige kan byde på. Og så bliver hotellerne jo også billigere udenfor sæsonen. Ikke væsentligt, men bare lidt så man måske har en chance for at være med. Så måske er der noget at drømme om….?

Min egen inddeling og anbefaling:

Jeg har lavet min egen lille private inddeling af hoteller efter priser. Og ja – de kan jo variere helt uhyggeligt. Men udgangspunktet har været en familie på to med 2 børn på 8 og 14 år, 1 uge i midten af juli og udenfor Antalya centrum (dvs udenfor Kaleici). Jeg har mest brugt hotels.com til at finde priser (men du ved sikkert at priserne varierer en smule på de forskellige søgemaskiner). Så har du lidt at sammenligne med og holde op imod.

Sherwood suites hotel

Jeg har valgt at inddele efter priser i mini – 5-10000 for en uge, midi – 10-20000 for en uge, maxi på 20-30000 og ultra max med priser over 30.000. I dette indlæg beskriver jeg kun mini og midi. Så kommer de andre om en uge eller to.

Og hvorfor skal du så kigge med her og ikke bare hoppe direkte ind på Hotels.com, Trivago eller hvad det nu kan være? Fordi udvalget er så stort at overblikket hurtigt kan glippe. Jeg lister kun de hoteller op, som jeg har hørt godt om, har fået anbefalet, der ligger godt eller ved, at de har eksisteret i mange år. Så ingen penge, reklamer eller lignende er indblandet. Bare ren og skær gode råd og anbefalinger.

Så here it goes:

Hoteller i Antalya til mini – priser:

Jeg må indrømme, at udbuddet er ikke så voldsomt her, men jeg har fundet et par gode, som jeg godt tør give videre.

Der er jo altid det fine The Marmara Antalya. Et strand hotel, der set ud fra mine øjne oser langt væk af “moderniseret 80’er, Miami look alike” vil jeg kalde det. En smule kitch, men meget hyggeligt og hvor der er, hvad man har brug for. De 232 værelser er pæne, der er restaurant, spa, pool, havudsigt osv. Men poolen er ikke så stor (men stor nok) og stranden er en klippestrand, men egentlig ret hyggelig. 6700 koster det for en uge og det er ret godt givet ud, synes jeg. Trods alt. Jeg ville ikke udelukke det i hvert fald.

Og ellers er der lejlighedskomplekset Golden Orange, hvor der også er en lille pool og ellers gåafstand til den store offentlige Konyaalti strand og med nem adgang til byen. Meget hyggeligt og 8800 for en uge.

Onkel Residence er i samme liga, men måske en tand bedre end Golden Orange. Poolen er i hvert fald en smule større, værelserne en tand mere rummelige og modernede, der er en fastfood restaurant på stedet og det ligger tæt på Konyaalti også. 8800 skal du ca af med. Men egentlig ret fedt med sin egen lejlighed. Det er nogle gange nemmere og mere frit end hvad man lige tror.

Kervansaray kundu beach hotel er som navnet lyder et strandhotel, og et ikke så dårligt et af slagsen (til prisen). Her er der en ret stor pool med rutchebaner, et fint strandområde, 4 restauranter, ok standard-værelser (400 stks), store udenomsarealer og masser af plads. Egentlig et virkelig godt bud til små penge. 8600 for en uge, fandt jeg det til, men med all inclusive !!

Hoteller til Midi- priser og et større udbud:

Det er ingen hemmelighed, at jo højere du kommer op i prisklasserne, jo flere steder er der at vælge imellem.

hoteller i Antalya

Limak Lara de luxe hotel er et hotel, der har eksisteret i de sidste mange år og har ofte udsolgt for sæsonen. Det er også et stort kompleks med mere end 400 værelser, 3 restauranter, 4 barer, 3 pools, vandland, natklub, børneklub osv. Stort og imponerende og helt sikkert en oplevelse. 18800 fandt jeg det til med all inclusive – men priserne stiger hurtigt på dette hotel.

En af dem, der også har været med i gamet i mange år er Miracle Resort Otel ude ved Lara (de gode strande øst for byen). En kæmpe stor mastodont med alt hvad hjertet begærer. Badeland, kæmpe store pools, 5 restauranter osv – lige præcis 20000 fandt jeg den til med all inclusive. Men her rykker priserne sig nok også hurtigt.

Hvis du synes at Hotel Su lyder bekendt, så er det måske fordi du tidligere har læst om hotellet her på bloggen. Det er et af de 1. rigtig fine designerhoteller i Antalya og i Konyaalti området og virker svært tiltrækkende (og flot), når man kører op til det eller kører forbi ude på vejen. Men det har nogle år på bagen nu. Til hotellet hører privat strandclub i starten af den store Konyaalti strand. 12000 skal du her af med.

Og det fortsætter:

Falez er også et af de helt gamle hoteller tilbage fra da Antalya startede som en turistby. Så som sådan er det meget charmerende. Men det er også ved at være udløbet. Poolen er eks. utrolig lille efter dagens standarder. Men det har en skøn udsigt over Konyaalti stranden og er det af de “store” hoteller, der nok ligger tættest på centrum. 11000 koster det her.

Til den pris kan du også få Akra V, der ligger lige overfor storebroderen Akra, der er en liga for sig. På Akra V bor du i et lejlighedskompleks på den anden side af vejen, men skal over vejen for at benytte faciliteterne, stranden, poolen, restauranterne osv. Men det er god standard for de penge.

Endelig er der Club Hotel Sera, som i den grad får mig til at trække på smilebåndet. Det er også et af de første og ældste hoteller i Antalya – bare ude i den anden ende af byen – helt op og ned af Lara stranden. Et stort hedengangen hotel med stolte traditioner (og det 1. hotel min mand og jeg boede på, da vi var nyforelskede og skulle på ferie). Så ja, jeg kan ikke helt lade være med at tage denne røde, gamle, ærke-tyrkiske institution med. For den er noget ganske særligt, gammel men meget traditionel tyrkisk. godt 15000 med all-inclusive.

Luksus for færre penge:

Og endelig er der Sherwood Suites Resort – en lillebror til Sherwood Breeze Resort, men meget mere overskuelig, børnevenligt osv. Indretningen er meget enkel og moderne – ja faktisk meget imponerende især i de 4 restauranterne og i baren. Hotellet er meget nyt og en del af en større (velrenommeret) kæde. Jeg er lidt loren ved, at man endnu ikke kan se billeder af poolområdet, men anmeldelserne på Tripadvisor er meget positive. 18000 for dette sted synes jeg nu er ret godt givet ud (især når “storebror” er dobbelt så dyrt) og det er nyt og fint.

Jeg er generelt ikke så meget for de der globale kæde-hoteller, hvor alt ligner hinanden. Om Holiday Inn Antalya er en undtagelse – det ved jeg ikke. Men hyggeligt, fint og pænt ser det ud. Så der kunne jeg godt overtales til at bo. Om ikke andet så på grund af det fine strandområde.

Og til slut er der IC Hotels Green Palace. Prisen varierer en del lige over og lige under 20000 med all-inclusive. Her er der nok, hvad man vil betegne som et rigtig resort – med store parker, vandskulpturer, kæmpe poolområder (5 ialt), 7 restauranter og 4 tennisbaner. SÅ jaa.. det er ikke så tosset og meget til pengene.

Måske venter du i åndeløs spænding på de dyrere hoteller. Men så må du altså vente lidt endnu. For der går lige en uges tid eller to, før dét indlæg kommer.

Men jeg håber at du kunne bruge dette indlæg om hoteller i Antalya til mini og midi- priser til noget (og at det måske kan gøre valget lidt nemmere). God fornøjelse 🙂