Dressing til kebab

Jeg ved snart ikke, om man for alvor kan lave en opskrift på dressing … jeg mener, der skal jo kun ganske få ting i og det er jo ikke den store raketvidenskab lige at røre et eller andet sammen. Så jeg vil ikke påstå at det er breaking news, den her opskrift.

Men alligevel …. den her dressing til kebab kan nu et eller andet. Den er i hvert fald anderledes end dem jeg plejer at lave til alt muligt andet. Og det er jo ikke fordi dressingen kun kan bruges til kebab. Du kan såmænd også bruge den til salat, kylling, og hvad der ellers lige falder dig ind. Mmmmm… falafler nu jeg lige tænker over det. Det er den især helt vild god til faktisk 🤩

dressing til falafler

Hvorfor er det at den alligevel er anderledes og god? Tjooo … efter min mening minder den her dressing en hel del om den dressing, man får nede hos kebab-fætteren (altså der hvor du normalt køber dürüm og pitabrød med kebab on-the-go). Så derfor har den altså fået det fyrstelige navn “dressing til kebab“, men det kunne lige så godt have været ” dressing til falafler” eller kort og godt bare dressing.

Er den ikke bare som alle andre” tænker du måske nu? Næ, faktisk ikke.

Sådan laver du en god dressing til kebab:

Som sagt kræver den ganske få ingredienser. En god, fed, tyrkisk yoghurt, lidt hvidløg, citron, salt og peber og lidt spidskommen og evt mynte. Rør det hele sammen, smag til og juster (så har jeg også gjort det en lille smule kompliceret ). Voila – så har du alle tiders dressing. Ret nemt ikke??

Jeg lovede dig jo, at det ikke var raketvidenskab.

Men den her sådan lidt syrlige og svagt salte yoghurt dressing med et strejf af mynte, spidskommen og hvidløg (ja, jeg bruger kun et strejf, for det er jo ikke en hvidløgsdressing – but feel free …) … ja, det er altså ikke så tosset. Slet ikke så tosset faktisk … Og det er derfor at jeg ikke synes, at den er ligesom så mange andre dressinger. Den her fremhæver smagen af det tyrkiske mad (eller etniske om du vil). Der er lidt af de samme ingredienser i og tilsat en smule andet. Dvs et rigtig godt supplement.

Og på en varm sommerdag er der næsten ikke noget, der kan slå den her dressing. Salt, syrlig og kølende. Lidt ligesom tyrkisk Ayran nu jeg tænker over det.

Og så lige et hjemmelavet fladbrød, lidt kyllingekebab, lam eller falafler, lidt salat, tomater og løg. Og så den her syrlige dressing til kebab. Mums 😋😋

Dressing til kebab og falafler

En virkelig god salt, syrlig og kølende dressing til at komme over kebab, falafler, salat eller hvad du nu synes …
Forb. tid5 min
Ret: Dip, Dressing, Tilbehør
Køkken: Middelhavet, Tyrkisk
Keyword: dip, dressing, falafel, fladbrød, kebab

Ingredienser

 • 1 dl tyrkisk yoghurt, 10 % fedt
 • 1 citron
 • mælk
 • 1/4 tsk spidskommen
 • ½ fed hvidløg, revet
 • salt og peber
 • evt ½ tsk tørret mynte

Sådan gør du

 • 1: hæld yoghurt i en skål og juster til den ønskede konsistensen med mælk
  2: kom krydderierne og et par dråber citronsaft i
  3: Riv ca ½ hvidløg og kom i
  4: Bland rundt og stil i køleskabet til du skal bruge det
  dressing for kebab

Noter

Du kan egentlig lave flere varianter af den her dressing. Kom mynte i som jeg foreslår – det smager bare helt vildt godt. Evt også lidt chiliflager/ pul biber, så får den lidt mere bid
Nogle gange bruger jeg også sumak i for at få en endnu mere syrlig smag – det er også rigtig godt
Og brug nu en god fed tyrkisk yoghurt – den med 10% fedt i. Den anden med 2 % bliver simpelthen for sur til en dressing og kommer helt til at mangle den der cremede konsistens.
dressing til falafler