Antalya bugtNoget af det der er med til at bryde den spændende, men ofte lidt grå og monotone hverdag er, når der ind i mellem kommer usædvanlige henvendelser, forespørgsler osv.

Ingen tvivl om, at jeg elsker at få spørgsmål fra jer læsere (bare kom med nogle flere – der er masser af plads …). Det er så dejligt, hvis jeg kan svare på noget af det I spørger om, komme med et godt råd, uddybe en af artiklerne lidt eller hvad det nu kan være 🙂

Men indimellem kommer der også forespørgsler fra medierne. Nogle gange kan det være en enkelt artikel, som jeg bliver bedt om at skrive som gæsteblogger eks. som sidste år hos Rejseblokken (artiklen kan du se her). I foråret spurgte israelsk tv også om et interview (desværre kunne jeg ikke komme til Tyrkiet på datoen for optagelserne, så jeg endte med at måtte afslå). Det var godt nok ærgerligt (og jeg er stadig ikke helt færdig med at ærgre mig over det)

Både Sanne og Tea – de to danske bloggere, der begge bor i Alanya, og som jeg var på tur med i foråret har jeg også skrevet for og vise versa. Engang imellem kan vi hjælpe hinanden med en artikel, nogle billeder, et interview osv. Det er nu ret så hygsomt. Vores tur til Termessos kan du læse om her og her. Det var både en spændende og dejlig tur.

Men pludselig forleden dag kom der en ny henvendelse. Jeg blev spurgt af Tyrkias Tidende, et norsk nyheds-site, om jeg havde lyst til et interview. Og det ville jeg da rigtig gerne 🙂 Jeg er jo altid glad for at få lov til at skrive (og tale) om Tyrkiet, mad og Antalya, så det er bare dejligt, at der er nogen, der har lyst til at spørge ind til hvorfor og hvordan det hele startede, spørge om gode tips til at rejse i landet  osv.

Jeg har jo egentlig aldrig skrevet en “om mig” side, som langt de fleste blogs ellers har. Det er en side, som oftest forklarer, hvem man er, hvad man laver og hvorfor man lige synes, at man skulle starte den pågældende blog. Egentlig ret smart så ens læsere kan lære en lidt at kende.

Men sådan en side har jeg så ikke – endnu (for den er på “to do-listen”, sammen med så meget andet). Jeg satser på, at dem der læser trofast med, snart har et rimelig godt billede af, hvad jeg er for en 😉 Men hvis nu du skulle have skippet et par af mine artikler eller 3, så bringer jeg her interviewet med Tyrkias Tidende. Her svarer jeg i hvert fald på en del af spørgsmålene omkring, hvorfor jeg startede loveantalya.com i sin tid.

Tyrkias Tidende: Når og hvordan oppdaget du Antalya? Reiser du ofte dit?

Camilla Vennegaard: Jeg startede med at komme i Antalya for snart 20 år siden. Jeg besøgte byen 1. gang med min dengang kæreste – nuværende mand Dennis og vi har besøgt Tyrkiet 1-4 gange om året lige siden. De sidste 12 år sammen med vores børn Sofia på 12 og Rasmus på 11.Vi rejser stort set altid til Antalya, da min mands far bor der, men vi kører ret meget rundt og er tit i mange andre større eller mindre byer. Vi bliver forelskede i de fleste byer, vi kommer – især på vestkysten, men Antalya vinder altid grundet klimaet og de mange muligheder.

T.T.: Hvorfor Antalya? Hva mener du er det beste ved byen?

C.V.: Det er svært at sige, hvad der er bedst ved Antalya, for i min verden er det jo det hele. Men jeg kan rigtig godt lide at der er så mange muligheder. Den ene dag kan du gå på et af Tyrkiets største arkæologiske museer, den næste i et vandland med de vildeste rutchebaner, klatre op på et bjerg, tage en tur i drypstenshule, ud og sejle på havet, se gamle ruiner, nyde atmosfæren i den gamle bydel, bade ved en af de mange lækre strande eller shoppe i et af de mange store indkøbscentre. Så mulighederne er utallige. Jeg kan også rigtig godt lide, at det er en kæmpe by, men at man kan stadig bo meget privat eller bare køre 20 minutter fra centrum og så har alt ændret sig og du kan være helt alene.Klimaet spiller også en stor rolle. Vejret er konstant og især i sommermånederne er der bare varmt. Du skal ikke bekymre dig om regn og blæst som i Danmark.

T.T: Hvilke andre steder har du besøkt i Tyrkia? Hva slags inntrykk fikk du?

C.V.:Vi rejser for det meste til Antalya, men har også været en del i eks. Izmir og Cesme og besøgt Istanbul, Ankara, Konya og flere andre små byer i omegnen. Især vestkysten ved Izmir, Cesme og Alacati synes jeg er helt fantastisk, da der er en helt anden mentalitet her (mere vestlig-orienteret) og området er meget præget af, at det tidligere var græsk. Min kære svigerfar bor i en lille landsby Duaci lige udenfor Antalya, så vi er så heldige at se, føle og opleve flere sider af den tyrkiske hverdag. Det er rigtig dejligt at opleve kontrasten mellem at bo i en stor by med godt 1,8 mio indbyggere og så lige kunne køre 20 minutter væk fra centrum og så nyde landsbylivet, stilheden, fårene og naturen.Vi veksler lidt mellem at bo hos svigerfar i landsbyen og i en lejlighed i Antalya by.

Jeg er konstant forbløffet over, hvor meget naturen, landskabet og livet ændrer sig, afhængig af hvor i landet og i hvilke byer man opholder sig i. Jeg elsker den kæmpe kontrast og diversitet, som der er i Tyrkiet. Det er et kæmpe land (husk på at jeg bor i lille bitte Danmark) og alt ændrer sig dramatisk fra sted til sted. En ting er dog ens alle steder – nemlig den store gæstfrihed og interesse man møder overalt fra tyrkerne.

T.T. Hvordan er dine erfaringer med og ditt inntrykk av Tyrkia generelt?

C.V.: Jeg er konstant forbløffet over, hvor meget naturen, landskabet og livet ændrer sig, afhængig af hvor i landet og i hvilke byer man opholder sig i. Jeg elsker den kæmpe kontrast og diversitet, som der er i Tyrkiet. Det er et kæmpe land (husk på at jeg bor i lille bitte Danmark) og alt ændrer sig dramatisk fra sted til sted. En ting er dog ens alle steder – nemlig den store gæstfrihed og interesse man møder overalt fra tyrkerne. Og hvis man så kan sige bare et par ord på tyrkisk, så .. ja, så er man nærmest familie og bliver inviteret med til middage, bryllupper osv.

T.T.: Du står bak siden loveantalya.comHvordan oppsto ideen til denne siden?

C.V.: Jeg startede bloggen i sommeren 2015, fordi jeg ønskede at dele alle mine opskrifter og min passion for Antalya. Jeg var så ked af, at stort set alle jeg mødte fortalte mere eller mindre begejstret om Alanya og om deres mange besøg i byen, men stort set ingen havde været i Antalya. Hvorfor havde næsten ingen været i Antalya – denne skønne metropol, der har den perfekte balance mellem storby og badeby ? Og hvorfor gang på gang rejse til et – i mine øjne – så turistfyldt område som eks. Alanya, Bodrum, Marmeris og Kusadasi, når man kan få mere autensitet og flere unikke, ægte oplevelser i en by som eks. Antalya?

T.T.: Hvordan henter du inspirasjon til det du skriver? Er det mye arbeid bak en slik side?

C.V.: Jeg har tidligere haft en blog om indretning, så jeg har prøvet at blogge lidt før for en del år siden. Men at have en blog som http://www.loveantalya.com er et stort arbejde. Jeg får ikke skrevet helt så tit, som jeg gerne vil – ca. 1-3 gange om ugen. Men jeg har meget mere på hjertet. Det kræver en del at få bloggen til at køre, lave mad, tage billeder, redigere osv osv, når man også har familie og arbejde ved siden af. Inspirationen kommer heldigvis af sig selv. Jeg siger altid lidt for sjov, at jeg har en popcorn-hjerne – der popper hele tiden noget nyt op. Jeg har en ret tyk bog, hvor jeg skriver alle mine ideer ned og så venter de bare på, at jeg får tid til at skrive og undersøge. For jeg laver ofte en hel del research bag mine artikler.

LoveAntalyabilde

T.T: Hva kan leserne finne på loveantalya.com? Samler du nyheter fra andre steder, eller skriver du det meste selv basert på egne opplevelser?

C.V.: Det er en personlig blog om Antalya og omegnen, steder jeg har været i Tyrkiet, gode steder at spise, spændende steder at se, hvad man kan opleve, historie, dejlige steder at bo og ikke mindst skønne originale opskrifter på lækker tyrkisk mad. Ofte skriver jeg om mine erfaringer med at rejse i Tyrkiet, og om at rejse med børn. Så jeg beskriver lidt af hvert.Men jeg følger ofte med i Tyrkiske nyheder, aviser og på forskellige sites.

T.T.: Hvor populær tror du Tyrkia vil være som reisemål for turister fra Skandinavia og turister generelt i årene fremover?

C.V.: I et par år har turisttallene faldet en del i Tyrkiet grundet politisk uro, terror osv. Men heldigvis ser det ud til, at det er på vej op igen. Jeg ønsker virkelig, at turisterne vender tilbage som tidligere for Tyrkiet har så meget forskelligt at byde på. Og gæstfriheden og interessen for folk fra andre lande er enorm. Jeg har svært ved at forholde mig til, at folk skulle være bange for at rejse derned. Jeg kan virkelig ikke se hvorfor. Jeg har aldrig oplevet noget dernede, der har gjort mig det mindste bange. Og jeg har trods alt været der en del – også under både statskup, terror-angreb og i PKK- tiden.

Så jeg tror på en fremtid for den tyrkiske turisme. Jeg ved, at der hele tiden er nye tiltag for at tiltrække turister, infra-strukturen bliver udbedret, nye destinationer bliver udviklet, hotellerne bliver fornyet og optimeret, oplevelserne bliver udvidet med ture ud af byen, informationer osv osv. Alt sammen for at gøre det så behageligt som muligt for turisterne.

Jeg kan kun give det råd, at når du skal rejse til Tyrkiet, så prøv at søge udenfor de sædvanlige steder og byer, oplev det ægte Tyrkiet, det smukke landskab, de skønne strande, den lækre mad og den store gæstfrihed. Kom væk fra steder med mange turister. Kun der oplever du det autentiske Tyrkiet og får de største oplevelser.

T.T.: Har du noen gode tips til de som skal til Tyrkia?

C.V: Jeg kan kun give det råd, at når du skal rejse til Tyrkiet, så prøv at søge udenfor de sædvanlige steder og byer, oplev det ægte Tyrkiet, det smukke landskab, de skønne strande, den lækre mad og den store gæstfrihed. Kom væk fra steder med mange turister. Kun der oplever du det autentiske Tyrkiet og får de største oplevelser.

Jeg giver masser af tips og råd til det inde på bloggen http://www.loveantalya.com.

Vi takker Camilla Vennegaard for at hun tok seg tid til intervjuet, og gleder oss til å lese mer fra henne blogg. Og jeg takker for at de havde tid og lyst til at høre på mig 🙂