Der findes få byer, der har så meget at byde på som Antalya mht. byliv, historie, naturoplevelser og aktiviteter til lands, til vands og i luften. I hvert fald i min optik har Antalya noget nær den komplette pakke, hvor der er noget for enhver smag.

Det er jo ingen hemmelighed, at vi er kommet i byen i mange år nu. Og ikke er i nærheden af at være trætte af den. Og dét selvom vi har set byen på kryds og tværs og hele vejen rundt. Men vi har stadig ikke set det hele og så forandrer den sig jo også hele tiden.

Selvom Antalya er nok så skøn og har nok så meget at byde på, kan det nogle gange være rart at komme lidt udenfor byen.

Vi holder meget af at bruge Antalya som base og så køre ud på længere ture væk fra byen, hvis vi har tiden til det. Det giver en meget sjov kombineret ferie, hvor der både er tid til at dase samtidig med, at der er gode muligheder for at få unikke oplevelser med på vejen.

Kystvejen mod Kalkan:

Hvis man har et par dage, er det en oplagt mulighed, at tage kystvejen fra Antalya mod Kalkan, Kemer og Kas. Den tager godt 3½ time hver vej, hvis man kører direkte (eller godt en time mindre over bjergene). Kystvejen er en af de smukkeste ruter jeg overhovedet kan forestille mig og lidt af en drøm. Og den fortsætter bare sådan i adskillige timer. Man kan vel nærmest sammenligne den med nogle af de gamle populære kystveje omkring Nice i Frankrig og Napoli i Italien, som bare er smuk med smuk på. Er du ikke enig ??

Men jeg må indrømme, at det også er noget af en besværlig vej at køre. Den snor sig mere eller mindre hele vejen – især fra Kemer og resten af vejen mod Kalkan (med få undtagelser). Virkelig ud og ind langs med de mange bugte, men højt hævet over vandet. Det er ikke en vej jeg er glad for. Slet ikke (ok, ikke det bedste salgs-argument). Men udsigten alene fjerner alligevel en del af ubehaget synes jeg (hjælper det lidt?). Jeg er bare sådan en, der ikke er så god til kombinationen med højt oppe, vand, snoede veje og varme. Men det skal alligevel ikke hindre turen til Kalkan. Så hvis bare aircondition virker og man måske kan lave et par stop – evt med indbyggede svømmeture, så overlever selv en som jeg 😉

I dag har man bygget en nyere og lidt hurtigere vej, der går på den anden side af bjergene. Og her sparer man altså en del tid, men noget af charmen går også af. Kystvejen er stadig ubestridt noget af det smukkeste, man kan se. Så det vil jeg trods alt anbefale.

Afstikkere på turen:

Hvis du har fulgt med her på bloggen, så er jeg sikker på at du har bidt mærke i de mange forslag til ture vest på. Jeg har før skrevet om udflugter til flod-cafeerne i Ulupinar, til den smukke strand ved Cirali og Adrasan, den antikke by vej Olympos. Og især stranden, vandet og ruinerne omkring Phaselis har jeg skrevet om mange gange. Og ALT det ligger lige på vejen her fra Antalya til Kalkan. Bogstavelig talt.

Kaputas stranden

Den lidt større by Kemer kan også være hyggelig at besøge (men der er mange russere efterhånden= larm).

Er man alligevel på disse kanter, så skal på på ingen måde undgå at besøge “julemandens kirke” aka Skt. Nikolaus aka Baba Noël. Det virker måske som en gang fis og humbuk, men julemanden har faktisk sin oprindelse fra Tyrkiet (bare spørg Gyldendals leksikon!!). Og hans kirke ligger lige her på din vej. Den er pæn svær at finde (men bare følg strømmen af russere – for dem er stedet et pilgrim mål), så husk at downloade et kort inden. Dét havde vi ikke ;/ 😀

Hvis du har tid er hulerne i Myra også et besøg værd. Jeg har endnu kun set dem ude fra den anden side af lågen og indgangen, men jeg havde heldigvis en stor zoom. Og så var det simpelthen for varmt den dag til at vi orkede at bevæge os direkte ud i solen.

Kas og Kalkan:

Kas og Kalkan er lidt ligesom Alanya og Antalya. Byernes navne minder meget om hinanden og mange forveksler dem. Men det er to helt forskellige byer. Kas er den første by du kommer til på vejen fra Antalya. og Nøj, der er SUVERÆN udsigt, når du kører ind og ned mod byen. Und dig selv nogle stop her for at tage billeder og holde en lille pause.

Antalya til Kalkan

Kas er en noget større by en Kalkan og med mange turister, Især englændere, hollændere og tyskere har altid været glade for byen. Det er en rigtig ferie-by med mange aktiviteter, bådture, hoteller, spisesteder og byliv. Og så er der en KÆMPE stor havn der – og det er til at forstå. For byen ligger så smukt, som man overhovedet kan tænke sig og med et par græske øer kun ½ times sejllads derfra. Mange dykkerudflugter tager sit udgangspunkt herfra (også med båd). Jeg har ladet mig fortælle, at hele Kas/Kalkan området i det hele taget er suverænt at dykke ved.

Fra antalya til kalkan

Vi holdt pitstop og spiste frokost her på en forbavsende god restaurant. Bare sådan en helt almindelig familie en. Udvalgt efter, hvor der var flest tyrkere (giver større garanti for god mad).

Selvom det synes tæt på, så tager det alligevel en times tid at køre fra Kas til Kalkan. Byen er ikke nær så stor som Kas, men lidt mere hyggelig synes jeg. Sidst jeg var der, var for ca 18 år siden. Og jeg må indrømme, at byen har vokset sig så stor, at den næsten var svær at genkende. Men på en eller anden måde, er der stadig lidt landsby stemning over den (på den gode måde 😉 ) sammen med mange gode spisesteder, shopping og natteliv.

Hyggeligt hotel og masser at se:

Vi boede på, hvad vi troede var et lille hotel, True blue Boutique Hotel Kalkan. Det var dog større end forventet, men hold op hvor var det et fantastisk sted. Lille nok (alligevel), intimt og indbydende og frem for alt meget personligt. Og så var (morgen-)maden helt, helt exceptionel. Jeg troede, at jeg havde oplevet meget i den retning – men det her … det var vildt og vanvittigt godt (ja ja, jeg er jo et madøre). Jeg kan i hvert fald sagtens overtales til at køre hele turen fra Antalya til Kalkan kun for morgenmaden her (og en enkelt overnatning 😉 )

antalya til Kalkan

Men det viste sig, at stedet var det perfekte udgangspunkt for ture rundt i området. Og det er forbavsende meget at se her. Vi nåede ikke en brøkdel, for ungerne nedlagde veto og ville bare have en hel dag med hygge ved poolen. Og jo, det var da også fedt. Især når vejret nu var så godt – 35 grader og høj sol i oktober måned!!

Ikke overraskende er der mange ruiner her i området, men den beskyttede Patara strand (hvor de unikke Caretta Caretta skildpadder yngler) og Ölüdeniz – stranden er et must. Vi nåede desværre kun den sidste – sammen med ca 500 andre turister. Men det er unægtelig et fantastisk, smukt område.

Måske lyder det her med tur osv en smule hæsblæsende for dig. Turen fra Antalya til Kalkan og tilbage igen er også både lang og en smule krævende. Og ja, vi keder os aldrig, når vi er på ferie. Og vi kører ofte langt. Men sådan kan vi lide det. Og vi får oplevet en masse – ikke mindst smuk natur. Og Tyrkiet har så uendelig meget at byde på. Især i den her del af landet, så det ville være synd ikke at sige ja tak.

Fra Antalya til Kalkan:

Så overvejer du på nogen måde at tage turen fra Antalya til Kalkan kan jeg kun anbefale det herfra. Det er fabelagtigt. Om du bare har 2-3 dage, en hel uge eller længere betyder ikke al verden. Men husk at køreturen er noget strabadserende, selvom det kun tager nogle timer. Bare kom afsted. Men husk at planlægge turen inden. Find evt. ideer her på siden eller kig på et kort, for der er så meget forskelligt man kan se og lave. Og ikke alt er skiltet lige godt. Bare så ikke du går glip af noget. Det ville være synd.

Men igen – findes der noget mere eventyrligt end bare at køre ud i det blå …?

Fra antalya til kalkan