Lånt fra Sozcu.tr.com

Der er rigeligt at se i og omkring Antalya af både nye og gamle steder, svævebaner, sandskulpturer, ruiner, parker osv, Men nu er der kommet noget der er helt unik og den 1. af sin slags i Tyrkiet – nemlig en ubåd, der tager turister med ud på ture omkring Antalya Marina. Nemo Primero hedder den.

Ubåden har sejlet i godt 2 år og havde sidste år hele 18000 passagerer med. Især russerne og tyskerne var glade for turen, der byder på spændende kig under vandet, fisk, skibsvrag og dykkere.

Lånt fra aa.com.tr

Ubåden blev indkøbt for at have mulighed for at tilbyde turisterne en anderledes oplevelse af Antalya. Og det får man så sandelig.

Skibsvrag og røverhistorier:

Lidt udenfor havnen, ca 1. km, ligger St. Didier – et sunkent fransk krigsskib fra 2. verdenskrig, som man både kan dykke ned til med flasker på ryggen, men nu også kan komme tørskoet ned til via ubåden. Det er et rigtig populær “udflugtsmål” (og var en af de 1. “røver-historier” min mand Dennis fortalte mig om, der på bænken på Dedeman hotel, med udsigt ud over bugten og indsejlingen til havnen for mange år siden).

Lånt fra Yenisafak.com

Selvom du måske tænker – som jeg – at “ubåd – næææh nej tak, det skal jeg i hvert fald ikke”, så er det alligevel et besøg værd. Der er plads til 44 passagerer og 2 piloter i båden og alle har hver deres sæde og store vinduer på 80 cm, så der er et godt udsyn.

ubåd Antalya

Ubåden er oprindelig fra den finske hær, men er gennem nogle år blevet restaureret i Spanien, så den nu fremstår tiptop i orden og fuldt udstyret til passagerer.

Tør du med ubåden?

Jeg må indrømme, at jeg er riiimelig betænkelig ved at skulle under vandet i sådan en blik-dåse (min version af det). Så for en gangs skyld er fortællingen her ikke baseret på egen erfaring, men simpelthen, hvad jeg har kunne læse mig til rundt omkring. For jeg har et eller andet med vand, dykning og små rum. Såå …. en ubåds-tur er stadig kun på overvejelsesstadiet (selvom min familie helt sikkert godt kunne lokkes).

Billedet er lånt fra hürriyet

Jeg har ladet mig fortælle, at man 20 minutter inden afgang er med til en briefing før 1. dyk, og at der er videoer tilgængelige på i hvert fald tyrkisk og engelsk. I selve ubåden er der også en guide, der fortæller lidt om båden og hvad man ser. Og hvis vejret er til det er der mulighed for at blive vist rundt i båden.

Praktiske detaljer:

Vandet er ikke helt klart, men der er mulighed for at se både fisk og skibsvrag på den time, som turen ca. varer. Ubåden kommer ca 1 km ud og dykker ned til godt 40 meter.

Selve ubåden er 20 meter lang, 10 meter bred og vejer 106 ton. Den har en gennemsnitsfart på 3 knob (dog kun 2 under vand). Så det er en langsom dame. Båden er ca 6 ½ meter høj (men 180 cm indeni, så de fleste kan stå op).

Lånt fra ntv.com

Alle kan komme med bare de er over 90 cm høje og kan gå op og ned af ubåden ad en stige.

Der kan købes drikkevarer og snack i båden og souvenirs i en lille butik på landjorden. Hele herligheden koster ca 290 TL, så det er til at overkomme.

Du kan fange ubåden på Antalya Marina inde i centrum af byen (også kaldet Kaleici Marina), hvor du bliver taget med og sat af samme sted.

Ubåd Antalya
Lånt fra Hürriyet

Så hvis du trænger til en på opleveren, så skulle du måske overveje en tur under havet i Antalya – nu med ubåd. Jeg glæder mig i hvert fald til at høre fra dig med en ægte 1.håndsberetning, hvis du har været afsted.

Du kan finde den officielle hjemmeside lige her.