Big chefsJeg elsker altså virkelig, når man skal ud og spise og kommer til et sted, der bare slår benene væk under en.  Sådan virkelig. For sådan et sted er restaurant “Big Chefs” i Lara, Antalya. Hold da op det sted tog fusen på mig på alle tænkelige måder. Fantastisk mad, overraskende anderledes omgivelser, super betjening, fænomenale priser og tilmed et virkelig hyggeligt sted. Ja, jeg var målløs.Big Chefs Antalya

Det er (desværre) ikke så tit vi tager ud mod Lara, når vi er i Antalya. Jeg ved egentlig ikke rigtig hvorfor, det er sådan, for engang kom vi der rigtig meget. Før vi fik børn var det klart den bydel, vi foretrak og mest var i.Og det har egentlig ikke rigtig noget med børnenes ankomst at gøre, at vi ikke rigtig er der mere. Nok nærmere at farfar bor i den anden ende af byen og det er lidt besværligt (og tidskrævende) at køre tværs igennem.

Lara er stedet at spise:

Men Lara er virkelig en fed bydel, hvor der er højt til loftet (ligger på klipperne højt hævet over Middelhavet og så er det her, den mere velhavende del af byen holder til), og hvor der sker rigtig meget udvikling og nytænkning med forretningerne og bydelen. Man kan virkelig mærke, når man kommer her, at der bliver kræset lidt ekstra og at konkurrence om at skille sig ud på den diskrete måde er dét skarpere.

Så en dag tog vi til Lara. Bare for lige at tjekke det ud, shoppe lidt, hygge lidt på stranden og finde et godt sted at spise. For dét især, er der rig mulighed for her. Eski Lara yolu – den gamle Lara-vej inde fra byen af er spækket  med gode restauranter. Det er nok her – udover i Kaleici inde i den gamle bydel, at man har størst held til at finde virkelig gode spisesteder.

Pompøse Big Chefs:

Jeg vil nu ikke kalde Big Chefs for hverken diskret eller anonym, snarere tværtimod. Det er en pompøs, storslået og ambitiøs restaurant, men på den helt rigtige laid back, afslappede måde, hvor man bare føler sig hjemme og kan sætte sig, som man nu er. Big Chefs er en stor kæde, der startede for 10 år siden. Der er 2 afdelinger i Antalya og med mere end 50 andre afdelinger i Tyrkiet og et par flere spredt ud over mellemøsten. Så det er et ret så stort foretagende, hvilket man godt kan mærke, når man tænker på, hvor gennemført og professionelt det hele er. Men uden at miste personligheden forbavsende nok.Big chefs

Som så mange andre steder er der selvfølgelig parkering. Dvs – du kører op ti l hovedindgangen, afleverer dine bilnøgler og så er der en der parkerer bilen for dig. Meget Hollywood-agtigt i mine øjne (og egentlig komplet overflødigt, for parkeringen er lige rundt om hjørnet). Og ind træder du til et rum der er overvældende på alle måder.

NY eller Antalya?

Mest af alt minder det om en restaurant i New York (bedømt ud fra billeder, for jeg har aldrig været i “the big apple”) med et stort åbent “loft”-lignende rum med utrolig højt til loftet, søjler, en “tag-etage” med plads til endnu flere gæster, flere forskellige afdelinger indrettet med lædersofaer, et stort åbent køkken og en flot bar i hjørnet. Ja, du har nok luret, at jeg er svært imponeret over stedet, så jeg er måske ikke den mest troværdige. Men bedøm selv på billederne. Havde du forventet dét i Antalya, sådan bare lige??Big Chefs

Nu skal man jo selvfølgelig ikke skue hunden på hårene, dvs. man skal ikke bedømme restauranter på deres udseende (for så vil der da være en hel del der faldt igennem på både den ene og den anden måde). Men det er nu rart med plads, højt til loftet, grønne planter, god betjening og skøn udsigt, når man endelig er ude.

Mad, mad, mad:

Men maden, maden var nu mindst lige så god og imponerende som udseendet. Vi fik deres store fine menu-kort der var helt og aldeles overvældende. Normalt kan jeg ikke lade være med at tænke, om de overhovedet kan lave al den mad på kortet lige godt, når der er så mange retter. Det var jeg nu på en eller anden måde ikke i tvivl om her. Man kan få alt mellem 15 forskellige slags salater (!!), sandwich, bøf, pasta, pizza, mere traditionelle tyrkiske retter, desserter og burgere, som vi alle valgte. Derudover kan man få morgenmad, frokost og aftensmad, som drinks med og uden alkohol.Big chefs

Jeg er ikke stor fan af burgere, når man er ude og spise, men nogle gange er det bare tid. Og det var det her. Og manner, det fortrød jeg ikke et sekund. Jeg tror faktisk aldrig, at jeg har fået så gode burgere før (og nej, jeg bliver ikke betalt for at sige det) og dét selvom jeg har været på flere deciderede burger-restauranter i Danmark, der ikke laver andet end burgere. Heldigvis var resten af familien fuldstændig enige og vi smagte hinandens på kryds og tværs. De var alle lige fantastiske og det var simpelthen umuligt at vælge.

Kan burgere virkelig være så gode?

Alle burgere havde et eller andet særligt lille tvist som eks. løgringe, eller speciallavet chili-dressing, som gjorde dem spændende og meget smagfulde. Faktisk fortrød jeg en smule, at jeg ikke tog burgeren med kylling og avocado, for hvis de andre var så gode, så måtte denne her være virkelig spændende. Men smart at man også kan fælge små burgere, så man kunne få smagt mest muligt.Big chefs, Antalya

Det eneste jeg i den grad ærgrede mig over var, at vi ikke kunne smage endnu mere på kortet. For det så uhyggeligt lækkert ud det hele.

Så der er ingen tvivl om at stedet kan få en kæmpe anbefaling herfra. Jeg vil virkelig håbe, at du har lyst til at prøve det næste gang du kommer til byen. Jeg ved, at vi i hvert fald kommer tilbage dertil – helt sikkert og gerne snart!

Du kan finde restaurant Big Chefs lige her:

Big Chefs, Fener Mahallesi 307/2 | LaraAntalya, Tyrkiet – eller på deres hjemmeside her.