True Blue

Sponseret indlæg: I efteråret havde vi godt 14 dage i Antalya, hvor vi vekslede imellem at bo hos farfar og bo på hotel (2 faktisk). Et kæmpestort fint luksushotel i Antalya (Akra Barut). Og et helt fantastisk hyggeligt familiehotel i Kalkan, der hedder True Blue Boutique Hotel.

Det er sjældent, at vi sådan bor på hotel. Så når vi endelig kommer afsted, bliver der undersøgt en hel del på forhånd. For tingene skal bare være helt i orden og mere eller mindre lige som vi gerne vil have dem.

Men det er ikke nogen nem opgave. For der findes så usigeligt mange hoteller i Tyrkiet og alle er fine og lækre på den ene eller anden måde. Ofte har jeg søgt i dage og uger, frem og tilbage, for at finde netop dét hotel, som vi gerne vil bo på.

True Blue Boutique Hotel

Derfor var det så meget desto mere pudsigt, at vi nærmest i 1. hug faldt over et helt fantastisk hotel i Kalkan, True Blue boutique hotel. Alt klikkede bare rigtigt på det her hotel. Beliggenheden (med den skønneste udsigt). Størrelsen (tilpas lille til at det ikke var overrendt og “kommercielt”). Og så med en skøn indretning, som vi så nemt som ingenting kunne føle os hjemme i.

Et familie ejet og drevet hotel

Vi besluttede os for at leje en lejlighed, når nu vi er 4 mennesker. 2 voksne og 2 efterhånden ret store teenage-børn kræver som regel lidt plads. Og når nu man gerne ville nyde ferien sammen, så var en lejlighed lige sagen.

Og vi fortrød ikke et sekund vores valg (kun at vi ikke havde prioriteret at bo på hotellet i en hel uge). Men … We’ll be back .. som man siger 😉 Dét er helt sikkert. Og der er mange gode grunde til det.

Under vores ophold faldt jeg i snak med ejeren Tuba og manageren Selcuk (og den søde lille hotel-hund) , der begge var så søde og imødekommende som nogen.

True Blue Kalkan Tuba

De var begge eminent gode til engelsk (bedre end langt de fleste tyrkere), så det var meget nemt at snakke med dem.

Det sjove var, at selvom hotellet ser helt nyt ud, så er det faktisk et gammelt og velrenommeret hotel. Det viste sig, at netop Tuba’s far havde bygget hotellet for godt 30 år siden. Men da Tuba overtog hotellet for 2 år siden, besluttede hun, at det var tid til en kraftig modernisering af hotellet. Og med det kom også et nyt navn, der kunne spejle de nye omgivelser. True Blue Boutique Hotel var født.

Tuba havde tidligere arbejdet i Tyskland i mange år og med bygningskonstruktion og det var nemt at se på det fine hotel.

Lidt større end lille

Selvom vi havde undersøgt hotellet rigeligt forinden, blev vi alligevel overraskede over, hvor stort det var. Men på en utrolig hyggelig måde. Hotellet bestod af flere bygninger på et lille område og med en pool og bar som centrum. Og det gjorde, at stedet var virkelig intimt og hyggeligt.

True Blue pool

Jeg var så heldig at få lov til at se de fleste af værelserne. Og alt bar præg af at være helt nyrenoverede og med moderne, smagfuld og stilrent, nærmest nordisk design. Meget var fra Ikea, men var på en eller anden måde alligevel meget tyrkisk (på den gode måde altså).

True blue hotel består af 30 enheder i forskellige stil og størrelser. Og der er hyggelige lejligheder for par, for dem med 1 barn, dem med 2 børn og 4 værelses villaer for større familier. Og som noget ret sjovt, så var der også lejligheder ud til haven, hvor man havde sin egen hængekøje og med plads til at have kæledyr med. En virkelig, virkelig sjov mulighed og ikke noget, jeg tidligere har stødt på i Tyrkiet.

Og noget så hyggeligt …

Selvom området ikke er så stort, så føles det ikke sådan. Poolområdet har en tilpas størrelse, så man ikke ligger så tæt. Lounge-området ved restauranten er hyggeligt både udendørs og indendørs med det lille bibliotek, hvor du snildt kan låne bøger og blade på alverdens sprog. Og så er der et fint og hyggeligt lille sofa-område foran receptionen, hvor du kan være heldig at få besøg af den charmerende lille hotel-hund, der har travlt med at holde øje med matriklen og kurtisere damerne.

True blue kalkan pool

Vores lejlighed var ca 60 m2 stor og vi manglede absolut ikke noget. Ungerne elskede at have deres eget værelse lige overfor vores og et badeværelse med kar og udsigt til haven. Køkkenet og stuen var perfekt indrettet til hygge. Og vi brugte den private altanen en hel del til at spille og sidde og planlægge næste dags ture. Og ikke mindst nyde udsigten ud over poolen og den smukke Kalamar bay.

True Blue kalkan decor

Faktisk overvejede vi, om ikke vi på et eller andet tidspunkt skulle tilbringe en større del af en ferie her. For der er masser at se i området og lejligheden gjorde det bare nemt at være der som familie.

Vi er tilsyneladende ikke de eneste, der kan se charmen ved hotellet. Der er mange stamgæster, der er kommet på hotellet i årevis. Og som Tuba siger, så er det med til at give stedet personlighed, at man har en relation til sine gæster og kan se at de kommer tilbage igen og igen – også for at fejre store begivenheder. Der er mange stamgæster fra især Australien og New Zealand, Qatar, Mexico og Syd afrika, men selvfølgelig også fra hele Europa.

Man kan forstå at hotellet hedder True Blue

Hotellet ligger på en meget stejl bakke ned mod vandet. Og det gør, at der er godt udsigt til havet fra en hel del af værelserne. De 2 penthouse- lejligheder med en kæmpe fælles terrasse havde helt uhindret udsyn til bugten og det var intet mindre end misundelsesværdigt og helt afsindigt smukt. Især når himlen, vandet og de stejle skrænter overfor fik 1000 forskellige nuancer af lilla, når solen gik ned. Perfekt til en forkælelsestur eller bryllupsrejse. Er det ikke rigtigt?

True Blue kalkan view sunset

Så navnet True Blue er ingen videnskab. Det azurblå hav ligger så tæt på, at man kan fornemme det alle steder. Noget der er kendetegnende for hele området.

Tager du til Kalkan vil du opdage, at 2-3 dage slet ikke er nok. Der er SÅ uendelig meget at se og prøve, så vi nåede slet ikke en brøkdel af det, som vi gerne ville. Måske også fordi vi fandt ud af, helt præcist hvor hyggeligt det var at ligge ved den lille pool og nyde den smukke udsigt, solen og varmen i oktober måned.

Stejle bakker ik?

Men man kan sagtens få en hel ferie til at gå her. Området har uendelig mange gamle ruiner – flere på Unesco’s liste. Og ikke mindst nogle af Tyrkiets smukkeste strande, Patara og Olüdeniz, lige inden for rækkevidde. (250 meter fra hotellet er der også mulighed for at hoppe en tur i havet).

Byen Kalkan oser væk af lækre restauranter og små butikker – men det skal jeg nok skrive mere om på et andet tidspunkt. Hvis man eks. kører tilbage mod Kas, er der mulighed for at komme på de vildeste dykker og snorkel-ture med båd. Og der er mange ture at vælge imellem.

Men den bedste grund til at komme til(bage) til True Blue …

Den ubestridte bedste grund til at komme tilbage til True Blue er … at der er bare hyggeligt. Hyggeligt, hjemligt og rart på en meget personlig måde. Personalet er så søde og vil gøre alt for at hjælpe dig. Lige fra at arrangere ture, gøre rent når det passer ind til at hive dig med i køkkenet og fortælle lidt om dagens menu. Og alt bliver gjort med en kæmpe smil og fantastisk humør.

Men når jeg tænker på True Blue … Så tænker jeg også langt hen ad vejen på maden. Ja jeg er jo en selv-erklæret foodie. Men den her (morgen)mad … ALDRIG har jeg fået noget så fantastisk nogen steder. Aldrig. Og det er selvom jeg har været på nogle af de største luksushoteller og skønneste pensionater i Tyrkiet.

Alene morgenmaden her på True Blue er værd at køre 3½ time for. Der er intet som du kan ønske, som der ikke er der. De har virkelig tænkt på ALT. Og så er det virkelig lækkert, god kvalitet, lækkert tilberedt, gode lokale råvarer, personlige opskrifter og små specielle egnsretter osv, osv. Det er sjældent at jeg bliver mundlam eller mangler ord, men det her … waauv siger jeg bare.

True Blue kalkan breakfast

En dag var vi så heldige at spise frokost sammen med personalet, da vi simpelthen ikke orkede at bevæge os væk fra poolen (32 grader i Oktober var ikke forventet, men dejligt). Vi fik en lækker salat, bulgur og en dejlig linsesuppe for kun 25 lira for 2 voksne !! Og det smagten lige så fænomenalt som morgenmaden, så komplimenter til kokken (et hold af lokale damer, der ved, hvad de gør).

Ét er helt sikkert …

Ja, et er helt sikkert…. vi kommer i den grad tilbage til Kalkan og True Blue og gerne jo før jo bedre. Der er mange flere ting der skal udforskes og maden og stedet er simpelthen umuligt at blive træt af og det perfekte udgangspunkt for en familie-ferie.

True blue kalkan

Vores lille mini-ferie der og hele opholdet er noget vi sent vil glemme og stadig snakker en del om, her 8 måneder efter …

Så mine varmeste anbefalinger herfra.

Vil du læse mere om køreturen på kystvejen fra Antalya til Kalkan, så kan du kigge med her.

Hvis du undrer dig over, at der står “sponseret indlæg”, så er det fordi True Blue har ønsket at medvirke her på bloggen. Men det er kun på min opfordring og henvendelse og er nøje udvalgt. For vi ville bo der uanset hvad.