Yaz dükkan

For et par år siden, da jeg var på min 1. tur alene til Tyrkiet (det kan du eks. læse om her), boede jeg inde i den gamle bydel Kaleici. Her fik jeg for alvor mulighed for at trave gaderne tynde. Det var noget, jeg ikke havde gjort i årevis, så det var ganske spændende.

Næsten lige ved siden af det hotel, jeg boede på, var der den fineste lille butik, der så ganske anderledes ud end alle de andre. Yaz Dükkan hed den.

Jeg har det med at falde for ting, steder og mennesker, der er en lille smule “off the road”, er en smule anderledes eller i hvert fald kan byde på noget andet end det helt ordinære og forudsigelige.

Og lige netop sådan en forretning er Yaz Dükkan. På tyrkisk betyder “yaz” sommer (eller “at skrive”) og “dükkan” betyder butik eller shop. Så som du sikkert kan forestille dig, så er stemningen let og sommerlig og lidt finurlig. Det giver i min verden en ret interessant mulighed for at gå på opdagelse.

Speciel og helt sin egen:

Og der er masser at gå på opdagelse i i den lille forretning. De har rigtig meget fint og lidt sjovt porcelæn – tallerkener, kopper osv med sjove motiver og former. De har især specialiseret sig i tyrkiske kaffekopper i stærke farver, men sortimentet varierer meget. Men også dufte fra flere tyrkiske mærker, parfumer, cremer, dekorationer til huset, lidt tøj, smykker, urtepotter mm.

Især de fine små smykker er jeg faldet pladask for. Mange af dem har sådan et fint udtryk, nogle er ret spinkle, andre med sjove former, farver osv. Det er ikke ægte smykker, men bare forgyldninger, men derfor er tanken bag lige sjov alligevel. Det er i hvert fald smykker, som jeg aldrig før har set andre steder.

Prislejet er ikke særlig højt, så alle kan være med.

Ejeren Ebru var der desværre ikke, da jeg var der. Men det var hendes mand. Han fortalte stolt, at butikken var startet op for ganske nyligt (dvs nu ca 2½ år siden) og at tingene blev håndplukket på flere messer rundt omkring.

Og hvis du har lyst har du også mulighed for at få en rigtig velbrygget, god kop kaffe. Eller lidt the eller juice, hvis du hellere vil det. Et ret sjovt initiativ, der bare passer rigtig godt ind i denne type forretning synes jeg.

Det er en rigtig charmerende lille forretning, så er du på de kanter, er den bestemt et besøg værd. Det er et godt sted at få en sjov lille souvenir med hjem. Og du får med garanti noget med hjem, som ingen andre har.

De har også en lille hjemmeside, men hvor der desværre kun er et meget lille udvalg af deres mange sjove og flotte ting.

Du kan finde den lige her http://www.shopier.com/Yazdukkan

Deres adresse er:
barbaros mh. zafer sk. no31 07100 kaleiçi antalya og de har åbent hver dag fra 12-19 undtagen mandag. Forretningen ligger i en af sidegaderne til den knækkede minaret (kesik minare).