Udsigtssteder
Udsigten fra Varyant restauranten

Kender du det der med at være på ferie, og at man på et eller andet tidspunkt i ferien, gerne lige vil have nogle gode billeder af familien og stedet man er? Og gerne med en god udsigt i baggrunden. Og så kan det jo være en fordel at kende de gode udsigtssteder.

Nu er det jo ikke, fordi det hele skal stilles op, være perfekt og Instagram venligt. Men alligevel. Det er meget rart at have lidt gode billeder at se tilbage på. Og hvis man er heldig så måske også et godt billede eller to til væggen derhjemme.

Jeg nyder i hvert fald specielt meget de billeder, vi får taget på ferien. De har ligesom noget andet og mere afslappende over sig. Og det kan man se. Men ok, jeg tager også virkelig mange billeder og nyder nogle gange at se verden gennem en linse. Faktisk i en grad, så min kære familie nogle gange kan blive liiidt vel træt af det. Og forståligt nok – det er ikke unormalt at jeg kommer hjem med 8-1200 billeder fra en 14 dages ferie. Fråds? Ja helt klart. Det gik jo ikke, hvis det var på gammeldags – ikke digital manér, med filmrulle osv. Meeen… en hel del af billederne bruger jeg jo også til bloggen her.

De bedste udsigtssteder

Men jeg har længe tænkt, at det måske kunne være rart, måske som helt ny og 1. gangsbesøgende i Antalya, at vide, hvor du præcis går hen, for at få de der stunning views, blændende udsigter over byen, naturen, vandet, der bare nærmest tager vejret fra en.

Og indrømmet…. her er kunsten faktisk at kunne begrænse sig lidt. For der er egentlig ganske mange suveræne udsigtssteder i Antalya. Mange flere end hvad jeg lige remser op her. Men her får du i hvert fald mit bud på nogle af de bedste steder i byen. Måske jeg senere laver et indlæg om steder udenfor byen??

Et af de steder, der ligger aller først på listen er helt klart terrassen ved Varyant, Varyant Seyir Terası. Når nu ser nogle af alle de ikoniske billeder, der findes af Antalya og Konyaalti-stranden med bjergene i baggrunden, er det nærmest altid fra denne udsigtspost. Udsigten tager simpelthen vejret fra en og man kan blive stående her i timevis og bare kigge og følge med i livet på stranden og vandet. Ikke sjældent flyver para-gliderne over her, så man kan også få rigtig mange fine billeder af dem.

udsigtssteder

Det er nemt at komme til Varyant Seyir Terası. Det er bare om at hoppe på den historiske sporvogn inde fra byen og så tag den til endestationen og stå af lige overfor det Arkæologiske museum. Hvor sporvognen vender finder du denne fine terrasse, hvor det er mere end nemt at få de mest fantastiske billeder af Konyaalti.

Der findes også en cafe lige ved terrassen. Varyant restaurant & cafe hedder den. Der er ret dyrt herinde, men ikke noget man ikke kan overleve (og så har de ret så god mad). Endnu en af fordelene her er, at du kan få taget endnu flere skønne billeder af Antalya, stranden og havet – bare fra nye vinkler – og ud over vandet.

Som perler på en snor

Faktisk ligger de gode udsigtssteder, til at tage fantastiske panorama shots, som perler på en snor ind mod byen, hvis du kommer fra museet og Varyant terrassen. I flæng kan jeg nævne Kugulu parken, Atatürk parken og Yavuz Ozcan parken, hvor du kan få gode billeder af den smukke Arma Restaurant og ind mod havnen. Alle parker har hver deres at byde på og tilbyder dig en mulighed for fred og ro i storbyen og chancen for at tage de bedste billeder ud over vandet.

For nogle år siden lå den her ikke, men hold nu op den er blevet populær og yderst velbesøgt siden. Det er selvfølgelig den imponerende glas-elevator ned til Kaleici, jeg snakker om, med den store udsigtsplatform i glas rundt om. Højt hævet over byen og med uhindret udsigt til det hele. Det er et afsindigt populært spot blandt turister at tage billeder og selfies. Og jeg kan faktisk godt forstå det. Få steder imponerer byen så meget som her og åbner op i al sin storslåenhed. Et overflødighedshorn af smukke steder – uhindret udsigt over den gamle havn og Kaleici by, molen, vandet, bjergene. Ja det hele er nærmest med. Så und dig selv at gå herhen. Du skal muligvis stå i kø, ja, men det er det værd. Og så har du jo en nem vej med elevatoren ned til Kaleici havn bagefter, i stedet for at forcere de stejle trapper og veje.

Inde i Kaleici

Det giver næsten sig selv, at der er rig muligheder for at tage skønne billeder inde i Kaleici – den gamle bydel. Nærmest på hvert hjørne er der et nyt spændende motiv. Men de virkelig gode panorama billeder kan du få ved at tage til eks. Mermerli restauranten, der ligger for enden af havnen, oppe på klipperne over den søde Mermerli strand. Du får rigtig gode billeder inde fra restauranten. Men det kræver selvfølgelig, at man sætter sig ned og spiser. Og det er en dyrere affære (og uden rigtig at få valuta for pengene, hvis du forstår, hvad jeg mener). Man kan også få virkelig fine billeder ud over havnen, hvis man står med ryggen mod restauranten. Og det er egentlig ret interessant bare at stå her og glane lidt og studere livet på havnen (en kærkommen chance, hvis nu man har forceret de stejle trapper i 40 graders varme !! 😄😅).

udsigtssteder

Flere af restauranterne i Kaleici har også gode udsigts muligheder. Det er bare om at holde øje, når man går rundt. Men de bedste af dem er ret bevidste om deres fordel med den gode udsigt. Og det koster på maden… både i kvalitet og på pengepungen, har jeg desværre erfaret mere end én gang.

Restaurant Arma skal måske lige fremhæves, selvom den ikke ligger inde i Kaleici. Nærmere nede for foden af elevatoren. Men her er en mulighed som få for at få taget de mest blærerøvs-agtige billeder af omgivelserne og familien, hvor man nyder livet i hvide omgivelser, med lækker mad på terrassen direkte ud til vandet, hævet en smule over havnen. Og går man ned for enden af den store terrasse, dér hvor bryllupperne plejer at blive holdt, så har man frit udsyn til både en skøn hvid havfrue (“Arma” betyder “havfrue” på tyrkisk) og det smukkeste lille vandfald. Kan det blive mere idyllisk??

Kystvejen mod Lara stranden

Karaalioglu parken er også et af byens berømte steder at tage billeder. Det er nemt at nå til fra Kaleici og er samtidig et af byens fantastiske åndehuller med plads, skønne grønne planter, vandkunst og hyggeligt liv. Og så en strålende udsigt over Antalya bugten og bjergene i det fjerne. At stå her og tage et billede af sin familie, mens solen går ned bag bjergene… meget smukkere steder findes ikke.

Det giver nærmest sig selv, at den smukke gamle kystvej mod Lara, Eski Lara yolu, har nogle af de smukkeste steder ud over byen og bugten. Især hvis du tager til Falez parken, kan du få nogle fine billeder og et godt indtryk af, hvor stor byen egentlig er og hvor utrolige klipperne, som byen ligger på, er.

Længere fremme ligger alle de kæmpe store, fantastiske 5 stjernede hoteller, der hver især også har smukke steder. Men Akra hotel er og bliver min all time favorit. Og med nogle fantastiske views ud over bugten. Det er lidt snyd, for man skal bo her for at kunne komme ind og tage billeder. Pånær hvis man tager til Asmani-restauranten på toppen af hotellet. Der kan alle komme og spise og nyde den helt fænomenale udsigt.

Og så lige svævebanen

Men … vil du have den ALLER bedste udsigt (eller overblik om du vil), over Antalya… Så skal du tage en tur med svævebanen for enden af Konyaalti- stranden op til det lille bjerg Tünektepe. Her får du ubestridt den aller, aller bedste udsigt over hele byen. Både på turen op og ned, der heldigvis går langsomt nok til, at det er muligt at tage billeder. Men det er også utrolig hyggeligt at bruge nogle timer på toppen af bjerget – nyde udsigten til alle side – mod byen, mod vandet, mod bjergene. Dén her udsigt kan man simpelthen ikke blive træt af, for den forandrer sig hele tiden.

Jeg håber, at du kan bruge nogle af mine ideer til fantastiske udsigtssteder i Antalya. Bare så du kan få det meste ud af din tur og se, hvor stor og smuk byen er fra alle sider og kanter. Selvom jeg er kommet der i over 20 år, bliver jeg aldrig helt træt af at kigge på byen, der er i konstant forandring, samt den usandsynlige smukke natur, vand og bjerge, der omgiver den.

Undrer du dig over, hvorfor jeg ikke poster billeder af min kære familie på? Sandheden er den, at jeg har nu 2 teenagere, så jeg har simpelthen fået FORBUD mod at poste nogen som helst billeder af dem på nettet. Fair nok… men en smule mere kedeligt 😉