Migros 5M konyaalti AntalyaHerhjemme klassificerer vi måske til at være en smule tossede. Ja, for hvordan kan man ellers forsvare, at vi decideret SAVNER Migros indkøbscenteret i Antalya?? For det gør vi – alle sammen (ok, måske savner min mand det knapt så meget). Men begge børn og jeg gør i hvert fald. Formentlig af helt forskellige grunde og så alligevel af den samme – der er hyggeligt at være i det store Migros 5M indkøbscenter, der ligger lige et stenkast fra den store Konyaalti strand !!

Vi har faktisk kommet der i mange år. Siden det blev bygget for så længe siden, at jeg ikke kan huske hvornår… 12 år eller noget der omkring. I Tyrkiet vil det som regel være ensbetydende med at bygningerne var færdige og stod til en totalrenovering. Men lige ved dette indkøbscenter, har de nu tænkt sig om, været innovative og løbende renoveret, så det stadig står fint og flot og med fornyelse hvert år.Migros konyaalti Antalya

Jeg ved ikke rigtigt, hvorfor netop dette shoppingcenter tiltaler os så meget. Måske fordi det var det første af sin art (og størrelse) i Antalya, men formentlig fordi det ligger tættest på vores faste base i Konyaalti-området. Siden er der kommet ikke færre end 3 store centre til i nærheden, men af en eller anden grund holder vi fast i det her. Det rummer ligesom det hele: flere rigtig fede tøjbutikker (som eks. Zara, Mango, LCW, Boyner, Lewis, Camper, Tommy Hilfiger, Benetton, Adidas og Mavi), men der er også en del skønheds- og boligforretninger, hvor Mudo er min all-time favorit. Og så den aller bedste boghandel, hvor de har al mulig tingeltangel, der kan underholde børnene (især da de var mindre), magasiner på engelsk og Tyrkisk og rigtig mange bøger på flere sprog.

Selvfølgelig er der også det kæmpe store Migros supermarked, der simpelthen har ALT i noget nær 1000 varianter (ok, måske overdriver jeg lige en smule her, men de har virkelig, virkelig meget). Da børnene var helt små var det eks. kun her, vi kunne finde bleer og vådservietter uden parfume. Ja, det var noget nær en umulighed i et land, der nærmest har en kollektiv tvangstanke om, at hvis bare det dufter rent, så er det rent. Men det her store supermarked får Bilka herhjemme til at ligne en lille kiosk. Der er store afdelinger med frugt og grønt, frostvarer, frisk kød og fisk, dagligvarer, mælkeprodukter, en afdeling til tørrede nødder og frugt, skønhedsprodukter osv. Så ja, jeg vil vove den påstand, at du kan finde lige hvad du mangler her.

Min datter er især glad for de sjove butikker med smykker, hårspænder og små tasker, der ligger lige ved indgangen (Accessorize og Coquet ) . Ved nærmere eftertanke er hun faktisk helt besat af dem (men hun er også snart teeenager). Og så har hun netop fået øjnene op for forretningen med duftlys og lign. og outlet-forretningen med de vilde rabatter på mærkevarer og beauty-produkter, der ligger nede i underetagen.  Vi kan få mange timer til at gå herinde, så vi har en fast tradition med, at vi altid har en mor-datter shoppingtur herinde, inden vi tager hjem igen. Så slipper drengene for det.Migros shops

Vi plejer dog alle altid at handle her som noget af det første, når vi lander og skal ned og bo i lejligheden. Det er simpelthen decideret sjovt at gå på opdagelse i de mange varer og underlige ting, som man ikke kender derhjemme fra. Men ok, hér har jeg også en eller anden underlig fetich (jeg skal altid i et supermarked og kigge/handle, når jeg er i et andet land). Mine børn synes heldigvis også, at det er ret så sjovt – især når vi når til slik og sodavandsafdelingen ;-P

Men en af grundene til, at det også er rigtig dejligt at komme i Migros er, at de har en ret god spiseafdeling på 1. sal. Det er ligesom et helt strøg, hvor der står borde og stole i midten og man så kan hente mad fra de mange forskellige spisesteder, der ligger ude i siden. Smart når nu hele familien vil have noget forskelligt. En del af stederne har jo selvfølgelig fastfood (også Mcdonalds og Burger King). Men der er heldigvis flere tyrkiske steder, hvor du kan få rimelig ok tyrkisk mad som eks. Lahmacun, Iskender kebab, köfte etc. Her er både større retter, forskellige meze og boder med salat. Det kan larme lidt og kommer du efter kl 20 kan det ofte lige tage lidt tid, inden man spotter et ledigt bord. Under Ramadanen er der stopfyldt, når mørket falder på. Bare lige en lille advarsel. Men maden er ok god, varieret og prisvenligt, så det får en klar anbefaling herfra.

Hvis du er ryger (eller lige bruger 5 minutter på at stille dig ud på altanen) vil du kunne se den bedste udsigt, som jeg tror noget indkøbscenter nogensinde har haft. Mod Middelhavet og med bjergene i baggrunden. Det er ret smukt. Især når solen går ned bag bjergene og himlen bliver nærmest lilla.

Forleden var min søn og jeg i Fields i København, for at finde lidt tøj til ham. Undervejs blev han lidt modløs og sukkede… “jeg ville sådan ønske, at vi var i Migros lige nu, der er så hyggeligt”, sagt af en dreng på 10 år, der normalt ikke gider at shoppe … Så tossede, ja måske. Anbefalelsesværdigt, ja bestemt …

Du finder Migros her: Arapsuyu Mah., Atatürk Bulvarı No: 3, 07070, Migros Alışveriş Merkezi Konyaaltı – ANTALYA – lige overfor Aktur tivoli park og bag ved Antalya Akvarium.